За ці кошти батьки матимуть змогу поїхати з дитиною у Бостонську клініку, де лікарі призначать для Іринки експериментальне лікування.

21 березня відбулись благодійний вечір та урочиста церемонія нагородження учасниць і переможниць конкурсу «Жінка Вінниччини-2018». Цього року для участі у конкурсі мали змогу подавати заявки колективи, підприємства, громадськість або фізичні особи з міста та області з 1 лютого по 1 березня. Протягом місяця було отримано 312 заявок та рекомендацій на участь у проекті. У фінальний етап проекту, за рішенням організаційного комітету, потрапили 75 представниць прекрасної статі. Протягом березня тривало онлайн голосування за претенденток на звання «Жінка Вінниччини» у 17 номінаціях. Організатори уважно слідкували за чесністю проведення конкурсу «Жінка Вінниччини». І саме 21 березня 2018 року жінки з найбільшою кількістю отриманих голосів отримали свої нагороди та оплески. Ведучим благодійного вечора став відомий шоумен Костянтин Станіславський, який задля проведення конкурсу спеціально прилетів із Америки.

Метою проекту є відзначення жінок з різних галузей, які досягли результатів у професійній чи соціальній діяльності та зробили вагомий внесок у розвиток міста та області. В рамках проекту кожна з учасниць приєдналася до челенджу задля збору коштів для родини Химич.

«Завдяки вам, дорогі друзі, під час благодійного проекту ми зібрали майже 180 тисяч гривень. Ми хвилювались, було непросто, але всі разом ми сила. Вірю, що наші зусилля недаремні. Кожна з учасниць проекту, кожен з 38 тисяч вінничан, які взяли участь у голосуванні конкурсу «Жінка Вінниччини», долучились до збору благодійних коштів. Дякую нашим партнерам та кожному з вас. Маленькими кроками та спільними зусиллями ми зможемо врятувати дитину», — говорить організатор проекту Ірина Борзова.

Людмила Станіславенко пригадала день, коли познайомилась з батьками особливої дівчинки: «Моє знайомство з родиною Химич розпочалось під час звичайного депутатського прийому громадян, а вже за декілька днів це стало подією, яка в майбутньому сколихне усю Вінниччину. Разом з Іриною ми вирішили присвятити благодійну складову конкурсу «Жінка Вінниччини-2018» саме цій надзвичайній дівчинці Іринці, яка вже стала улюбленицею сотень вінничан! Я щиро дякую містянам, які прийшли нас підтримати. Кожен з вас зробив значний внесок у лікування Іринки», — сказала організатор проекту Людмила Станіславенко.

Переможниці конкурсу

«Жінка Вінниччини-2018». Її вручили мамі Героя України Максима Шимка – Зої Семенівні Кузьменко.

У номінації «Освіта і наука» дві переможниці: Наталія Лазаренко — ректор Вінницького педагогічного університету, кандидат педагогічних наук, та Оксана Адамчук — кандидат юридичних наук, викладач кафедри патологічної анатомії, судової медицини та права ВНМУ ім. М.І. Пирогова.

У номінації «Медіа» теж дві переможниці: Анна Станіславенко — засновниця журналу «Harved online», та Інесса Подолян — телеведуча ранкового шоу «Новий день» на телеканалі «Вінтера».

У номінації «Б’юті» перемогла Юлія Олійник — б’юті-експерт, лідер бізнес-групи «Mary Kay», засновниця «Women’s Beauty Festival».

У номінації «Шоу-бізнес» переможницею стала Лілія Поліщук — організатор конкурсу «Місіс Вінниця» та засновниця модельного агентства «Princess».

У номінації «Мода» перемогу отримала Олена Шиян — дизайнерка, керівник «Lena Shiyan Fashion Studio».

У номінації «Культура» — Анна Вараница — актриса, режисер, сценарист, керівник проекту «Територія театральної творчості».

У номінації «Бізнес»: Олена Вихристюк — директор мережі магазинів «Україночка».

У номінації «Ресторація»: Ірина Миронова — власниця ресторану «Canape».

У номінації «Туризм»: Тетяна Кияшко — директор туристичного агентства «Verona Tour».

У номінації «Надія Вінниччини» переможницею стала маленька вінничанка Марія Гнатик — модель, танцівниця, переможниця всеукраїнських конкурсів зі східних танців «Крок до мрії», «Царівна світу».

У номінації «Милосердя Вінниччини» перемогла Мирослава Слободянюк — організатор благодійних заходів для підтримки молоді, хворої на ДЦП. Автор книги «Невидеме сонце».

У номінації «Багатодітна мати» переможницею стала Єва Молончак — власниця готельно-рестораного комплексу «Churchill-inn», мати 4-х дітей.

У номінації «Безпека життя» перемогла Олена Вотякова — помічник керівника патрульної поліції Вінницької області.

У номінації «Медицина»: Наталія Суханова — головний лікар клініки «Альтамедика+».

У номінації «Державна служба» переможницею стала Антоніна Іващук — начальник відділу оперативного реагування «Цілодобова варта» Вінницької міської ради та її виконкому.

У номінації «Спорт» переможницею стала Інна Галанюк — майстер спорту з велоспорту, вчителька з фізичної культури в ЗОШ №10 ВМР.

Катерина Вовк