Про це повідомляється на сайті Калинівської міськради.

Цьогоріч премію вручили лавреатам 2022 та 2023 років – художнику Олександру Пелешку за серію графічних робіт «Гортаючи сторінки Кобзаря» та письменнику Анатолію Жаруку за книгу «Шляхтичі гайдамацької крові».

Керівник Вінницької обласної організації НСПУ Вадим Вітковський вручив премії лауреатам. Цьогоріч вперше до диплома долучили нагрудні знаки.

Нагородження відбулося у музейній кімнаті Євгена Гуцала в ліцеї с.Нова Гребля, в якому бережуть та шанують пам’ять свого талановитого земляка.

Учасниками урочистостей були також заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький, заступниця головного редактора журналу «Вінницький край» заслужена працівниця культури України Валентина Сторожук, письменниці Лариса Сичко та Наталка Ткаченко, директорка ліцею с.Нова Гребля Віра Лавренюк та завідувачка музею Євгена Гуцала Вікторія Буйновська.

Премію імені Євгена Гуцала заснувало у 2000 р. Вінницьке земляцтво у місті Києві на знак вшанування пам’яті видатного українського письменника Євгена Гуцала. Її вручають українським літераторам й митцям за творчі здобутки, пов’язані з Поділлям.