Історії про самозаймання дійшли до нас з давніх-давен, але тільки з початку XVIII століття, коли такі випадки почали реєструватися в поліцейських протоколах, їх стали вважати достовірними.

У середньовіччі про випадки самозаймання говорили, що людину «спалив диявольський вогонь», «спопелив сатана». Люди вірили, що жертва продала князеві темряви свою душу, але потім порушила їхній таємний договір, за що її і настала відплата.

Пізніше з’явилося інше  пояснення: нібито жертвами самозаймання стають хронічні алкоголіки, чиї тіла просякнуті спиртом і тому спалахують від випадкової іскри, особливо при курінні.

У ХУІ столітті в Мілані на очах своїх батьків і синів загинув лицар Полоній Вортій – після двох ковшів випитого вина. У 1731 році за нез’ясованих обставин в італійському місті Чезена загинула графиня Корнелія ді Банді, бабця папи Пія VI. У 1744-му в Іпсвічі (Англія) дочка 60-річного алкоголіка Грайса Пета виявила свого батька мертвим на підлозі будинку: за її словами, «він згорів без вогню, подібно до в’язанки дров».

Найбільш надійне свідчення про випадки людського самозаймання описані у 1763-му, коли француз Жан Дюпон опублікував книгу з випадками людського самозаймання «De Incendiis Corporis  Humani Spontaneis». Він згадує випадок Ніколя Мілле, з якого зняли звинувачення у вбивстві своєї дружини після того, як суд переконався, що вона загинула внаслідок спонтанного самозаймання. Дружина Мілле, яка сильно пила, була виявлена вдома, коли від  неї залишилася тільки купка попелу, череп і кістки пальців.

У 1853-му у Колумбусі (штат Огайо) спалахнув власник винного магазину, німець за національністю. Цей випадок використав Чарльз Діккенс під час написання передмови до роману «Холодний дім». Отже, історія свідчить, що спонтанне самозаймання людини – це реальність. Всі попередні  теорії  не змогли пояснити цього явища, а заперечення скептиків просто смішні.

Все стало розуміло після усвідомлення розробленої нашою академією УАІТ теорії холодного ядерного синтезу. Вже дано вчені момітили, що в живих організмах можливі низькотемпературні ядерні реакції (анг LENR). Людський організм здатен розщепити воду на атоми. І тоді водень може стати протоном. При відповідних умовах протони об’єднуються і виділяють колосальну енергію 2,1 млн електронвольт при утворенні дейтерія. І людина самозапалюється! Добре, що такі випадки самозапалювання дуже рідкісні. Але вони є!

 

Віцепрезидент УАІТ доктор філософії  Валерій Кульматицький