Про це повідомляє Politico.

Речник Шольца Штеффен Гебестрайт заявив журналістам, що “оборонні дії України не обмежуються власною територією, а можуть бути поширені на територію агресора”, водночас наголосивши, що не може розкрити точних домовленостей з Києвом про використання німецької зброї, оскільки вони є “конфіденційними”.

Гебештрайт також стверджував, що заява Шольца річної давнини, в якій він сказав, що існує “консенсус” щодо того, що Україна не буде використовувати німецьку зброю на російській території, була “констатацією фактів”, яка була правдивою на той момент, але не обов’язково поширюється на майбутнє.

Особа, знайома з позицією німецького уряду, також сказала, що Шольц виступав за те, щоб дозволити використання західної зброї проти цілей на території Росії, не вдаючись у подробиці.

Як відомо, уже декілька країн з числа наштх західних партнерів дають Україні зелене світло для ударів по Росії їхньою зброєю. І не накладають жодних обмежень на використання Україною зброї, яку вона постачає, для ураження цілей на ворожій  території.