Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області За таке порушення довелося відповідати. На кожного народного обранця накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850 гривень). Штраф порушники сплатили добровільно. Та це, як кажуть, дрібниці.

Тим часом цьогорічна кампанія е-декларування вже добралася до фінішу. Національне агентство із запобігання корупції після зміни його керівника запрацює ефективніше, мають надію фахівці. Але без запровадження автоматичної перевірки е-декларацій НАЗК і далі робитиме все довго в ручному режимі.

За 2017 рік подано 813 336 декларацій. Таку цифру озвучив новий голова НАЗК Олександр Мангул. Вже готові перші підсумки і перші враження цього декларування.

Президент України Петро Порошенко заробив 16 мільйонів гривень. Однак, якщо вірити декларації, майже все зароблене витратив на той скандальний мальдівський відпочинок і на благодійність.

Зросли доходи у Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана. Заробив навіть більше ніж Президент – 17 мільйонів гривень. Щоправда, майже 9 мільйонів просто переклали з шухляди в шухляду, за стільки прем’єр продав земельну ділянку дружині.

Добре виховали свого сина Юрій та Ірина Луценки. Олександр надарував своїм батькам дарунків майже на 300 тисяч гривень. А сам Юрій Луценко тільки зарплати задекларував на більше, як 1 мільйон гривень, адже отримує він на посаді генпрокурора більше 100 тисяч гривень у місяць. Сім’я Авакових збагатилася на 55 мільйонів гривень. Так що — запасаємося сталевими нервами і гарним відчуттям гумору, бо цьогорічні декларації чиновників нас дивуватимуть ще більше.

Ілона ВАЛЬТЕР