Окупанти захопили чоловіка на Запорізькому напрямку весною 2022 року.

Про це повідомляє місцеве видання Жмеринка.city.

Володимир Петрович Юхименко воював в лавах Повітряних Сил України ще з 2015 року під час АТО, ООС, а за кілька днів до повномасштабного вторгнення був командирований на Запорізький напрямок. Головний сержант, начальник відділення охорони взводу роти охорони разом із побратимами мужньо тримав оборону в н.п. Токмачка Пологівського району Запорізької області. Саме там 4 квітня 2022 року потрапив у полон.

Рідні довго намагалися знайти можливість обміну чоловіка, але усі намагання були марними. І лише 31 травня 2024 року вони отримали повідомлення, в якому вказується, що чоловік загинув в полоні від пневмонії 1 вересня 2023 року. За даними ДНК тіло доставлять для поховання. Захиснику мало цьогоріч виповнитися 47 років.

«Коли я просила його не йти вдруге на війну, адже ми бачили, стільки довелося пройти Володимиру під час АТО… Він відповів: Ти не розумієш, чому я там! Я там, щоб вони не були тут… Щоб твій син не пішов на війну… Щоб вони не прийшли на наші вулиці…», – згадує дружина Євгенія Ластовецька.

5 червня тіло оборонця доставлять у Жмеринку для прощання. Поховання відбудеться 6 червня в рідному селі Копистирин Шаргородської громади.