«Повалій краде пісні мого брата»

Родина Івасюка шокована, що пісні великого патріота та композитора України Володимира Івасюка звучать у росії на кремлівських концертах та з ними путіністка Повалій гастролює по росії.

До Вінницької прокуратури звернулась сестра легендарного композитора та пісняра Володимира Івасюка Оксана.

Вона повідомила, що дізналась із ЗМІ про те, що саме Вінницька прокуратура та СБУ ведуть справу зрадниці Таїсії Повалій. І тому попросила до справи долучити ще і цей ганебний вчинок зрадниці.

Оксана повідомила, що після вбивства Володимира Івасюка всі права на виконання його пісень належать родині. Але Повалій у рф безбожно краде ці пісні і виконує, не запитуючи дозволу.

Оксана Михайлівна обурюється тим, як пісні такого палкого патріота України, що оспівує свій край, любов до України, можуть звучати в країні, яка розпочала віроломну війну.

Вона каже, що ні за які кошти не продали б ні вона, ні інша сестра Галина права виконувати «Червону руту», «Водограй», інші хіти композитора Володимира Івасюка в країні агресора.

– Ну як у неї повертається язик співати їх тим, хто вбиває наших дітей? Руйнує наші міста і села? – запитує сестра Івасюка Оксана. — Я не знаходжу собі спокою, як вони можуть звучати з вуст зрадниці і колаборантки, яка скоро отримає реальний термін покарання?

Оксана Михайлівна із викладачем В. Івасюка

Отож, як виявилось, Повалій ще й крадійка авторських прав.

Як повідомили у Вінницькій прокуратурі, свідчення сестри Володимира Оксани долучені до справи.

Нагадуємо, у 1979 році Воломидира Івасюка знайшли у Брюховецькому лісі під Львовом повішеним. До цього він виступав у м. Хмельницькому на Всеукраїнському конкурсі.

Український  композитор-виконавець, музикант, мультиінструменталіст (володів кількома музичними інструментами: скрипка, фортепіано, віолончель, гітара), поет. Одну з перших пісень він присвятив своїй матері, яку дуже любив. Лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка (1994, посмертно). Син письменника Михайла Івасюка.

Один із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох вистав. Професійний лікар, скрипаль, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, виконавець пісень, живописець.

18 травня 1979 року його знайдено повішеним у Брюховецькому лісі під Львовом. Версію про самогубство було піддано сумніву і розслідувано додатково вже у ро­ки Незалежності.

Володимир Івасюк народився 4 березня 1949 року в місті Кіцмань Чернівецької області в ро­дині учителів Михайла Григоровича Івасюка і Софії Карякіної. Батько вільно володів шістьма мовами, писав прозу й поезію, зокрема про Голодомор. У молодості Михайло відбував ув’язнення в радянських таборах за спробу перетину румуно-радянського кордону — хотів вступити до університету. Мати родом із Запорізької області. У родині народились ще дві доньки — Галина та Оксана. Музикант отримав своє ім’я на честь батькових улюблених поетів Сосюри та Самійленка.

Молодша сестра Володимира Галина, як і Оксана, науковець

Нещодавно Оксана Михайлівна, доцент, викладачка Чернівецького ВНЗ, опублікувала рідкісні фото із Володимиром в юності. Її чоловік Віктор Павлюк був мером Чернівців. Син Михайло очолював Чернівецьку ОВА.

Молодша сестра Володимира Івасюка Галина Криса-Івасюк працює на кафедрі неврології Львівського медуніверситету. Її чоловік також науковець. Він був товаришем Івасюка.

Тетяна Квасюк

Те рідкісне фото сестри Оксани та брата Володимира Івасюків