За інформацією Міноборони, партнером проєкту, який забезпечує підготовку та навчання операторів безпілотників, виступає Victory Drones. Це команда фонду Dignitas за підтримки United Help Ukraine.

Набір громадян, які бажають служити операторами БпЛА, відбуватиметься через Центри рекрутингу української армії.

Громадяни можуть звернутися в один з центрів рекрутингу, де допоможуть заповнити заявку і нададуть супровід всього процесу. Прийти та спробувати себе можна вже з повісткою про уточнення військово-облікових даних, зазначають в Міноборони.

– Спочатку людина проходить курси онлайн. Якщо результат позитивний, переходить на інший етап. Тут вона вже спілкується з фахівцями Victory Drones, бере зобов’язання після навчання потрапити в ЗСУ, займатися професійною діяльністю, – йдеться у повідомленні.

Людина навчатиметься керувати безпілотниками на полігонах та оформиться на контракт. У рекрутингових центрах донесуть цю інформацію, після чого допоможуть кандидату на всіх етапах, зазначив представник Міноборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

Партнер Міністерства оборони проєкт Victory Drones проводитиме фахове багатоетапне безкоштовне навчання як онлайн, так і офлайн, яке в середньому займатиме місяць.

На останньому етапі навчання кандидат розпочне оформлення для проходження військової служби за контрактом в обраній військовій частині та вирушить на проходження базової загальновійськової підготовки.

Згодом військовослужбовець має офіційно підтвердити навички оператора дронів, отримати відповідний сертифікат та вирушити для проходження служби до обраної військової частини за обраним фахом.

Як зазначив керівник підготовки Victory Drones Ігор Борохович, навчання не обмежуватиметься лише професійними навичками пілота основних видів дронів.

Воно міститиме тактичну медицину, психологічну допомогу в стресових ситуаціях та саморегуляцію. Кожен фахівець, який пройде навчання, служитиме саме за цим фахом, запевняє він.