Аналітики платформи для роботи з відкритими даними Опендатабот створили рейтинг найбільших роботодавців України та визначили їх за регіонами. Основою аналізу є дані фінансової звітності, яку українські підприємства подають до Держстату. На Вінниччині з найбільшою кількістю працівників стала Вінницька птахофабрика, на якій працюють понад 6 тис. співробітників.

ВПФ є одним з найбільших підприємств холдингу МХП, а також найбільшою птахофабрикою в Європі.

Фабрика динамічно розвивається, впроваджує інновації, створює робочі місця та розвиває громади. Кожен працівник отримує соціальні гарантії та має сприятливі умови для професійного зростання та самореалізації.

«На підприємстві працює проєкт «Банк ідей», завдяки якому усі працівники птахофабрики можуть висувати ідеї для покращення процесів на виробництві і отримувати винагороду за реалізовані пропозиції, – говорить Марина Григор’єва, старша бізнес-партнерка з персоналу Він­ницького регіону.

 – На Вінницькій птахофабриці діють програми з розвитку управлінських якостей. Також на під­приємстві залучають молодих спеціалістів у рамках дуальної освіти. Особливістю дуальної системи є те, що студенти навчаються за схемою: теоретичний цикл і формування первинних умінь і навичок із професії відбувається в закладі, а формування комплексних умінь і навичок — на окремій виробничій дільниці.

Під час проходження практики студенти зараховуються на робочі місця та отримують заробітну плату».

Для роботи з військовими та ветеранами на Вінницькій птахофабриці, як і на всіх підприємствах компанії МХП, діє програма «МХП Поруч». Вона спрямована на підтримку захисників та їхніх родин під час служби та піс­ля повернення з війни: гуманітарна допомога військовим частинам, лікування і реабілітація, юридична та психологічна підтримка, соціальна реінтеграція, професійна адаптація.

У межах програми системно працює Центр із взаємодії з військовими та ветеранами, що наразі налічує вже майже 20 координаторів та експертів, які щодня забезпечують інди­відуальний супровід та комплексну підтримку захисникам та їхнім родинам. На Вінницькій птахофабриці за працівниками-військовими зберігається робоче місце та заробітна плата. За потреби створюються нові робочі місця для працівників-ветеранів.

Наразі на Він­ниць­кій птахофабриці перебувають у ЗСУ понад 700 працівників, демобілізованих 155 працівників, які повертаються до роботи.

Довідково: Вінницька птахофабрика —

найбільша птахофабрика в Європі, оснащена найсучаснішим обладнанням із використанням новітніх технологій. Підприємство має замкнутий цикл виробництва (від вирощування добового молодняку до виробництва м’яса курчат-бройлерів).

«Вінницька птахофабрика» має такі виробничі філії: «Переробний комплекс», «Птахокомплекс», «Комунальний комплекс», «ВКВК», ВП «Біогоз Ладижин» та Регіональний центр логістики.

«Вінницька птахофабрика» активно підтримує та впроваджує со­ціальні проєкти на територіях своєї присутності, а саме в Ладижинському, Тульчинському та Тростянецькому районах Вінниць­кої області. Розвиває партнерські відносини з місцевими територіальними громадами.