З такою оцінкою в інтервʼю Укрінформу виступив нардеп і заступник голови Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко.

На думку Горбенка, на сьогодні в Україні потреба в особовому складі становить від 100 тис. до 110 тис. людей. За словами нардепа, таку кількість назвали у військовому командуванні.

– Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тис. осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тис. новобранців, – сказав він.

Законодавець також додав, що під час планування контрнаступу під керівництвом ексголовкома ЗСУ Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тис. людей.

Водночас при головкомі ЗСУ Олександрі Сирському був затверджений план оборони на 2024 рік, в якому не було такої потреби у мобілізації.

Як пояснює Горбенко, це пов’язано, зокрема, із затримкою західної допомоги, яка була б потрібна для мобілізації ще 500 тис. українців. Також потрібні б були значні кошти для їх навчання й утримання.