Статистики підрахували, що збільшення середньої зарплати у лютому 2018 року порівняно з січнем 2018 року відбулося в більшості видів економічної діяльності: від 16,6% – у сфері наукових досліджень та розробок до 0,2% – в охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги.

А от зменшення середньої зарплати за цей період відбулося у меншості економічної діяльності: від 0,4% – у діяльності операцій з нерухомим майном до 24,8% – у оптовій та роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів.

Найбільше заробляють працівники лісового господарства та лісозаготівель, фінансисти та страховики. Їхні зарплати вищі за середні по області у 1,8 та 1,4 раза.

У промисловості найвищі нарахування зафіксовано на підприємствах з виробництва фармацевтики; напоїв; комп`ютерів, електронної та оптичної продукції, де рівень зарплати перевищив середню відповідно у 2,3; 1,9 та 1,5 раза.

Найменш оплачуваними у лютому традиційно були працівники, зайняті у поштовій та кур’єрській діяльності, розмір заробітку яких не перевищив 51,6% середнього рівня.

Серед 25 регіонів країни за рівнем оплати праці у лютому 2018р. Вінниччина посіла 12 місце. Найнижчою заробітною платою (6040 грн) виділяється Тернопільська область.