– Печерським райсудом задоволено клопотання слідчих Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Віктора Ратушняка в організації у складі організованої злочинної групи перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників — в організації умисних вбивств та замахів на умисні вбивства учасників масових акцій протесту у центральній частині міста Києва з 18 по 20 лютого 2014 року та терористичного акту 20 лютого того ж року на вулиці Інститутській у м. Києві, — йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

У ГПУ нагадують, що спеціальне досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні на підставі рішення суду вже здійснюється відносно Віктора Януковича, колишнього керівника СБУ Олександра Якименка та його першого заступника Володимира Тоцького.

Нагадуємо, що Віктор Ратушняк народився 16 жовтня 1959 року на Гайсинщині. Закінчив Немирівське педагогічне училище, працював вчителем фізичного виховання, після армії служив у міліції — від рядового київського патрульного інспектора до генерала, начальника департаменту громадської безпеки у МВС. Після перемоги Революції гідності, за оперативними даними правоохоронців, втік до Криму, а звідти до Росії та є фігурантом міжнародних санкцій… Поки що для нашої Феміди він недоступний.