Аудитори повідомили, що мова йде про КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4 м. Вінниця».
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області за результатами проведеної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 4 м. Вінниця» виявили фінансових порушень на 11,2 млн грн, з них таких, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, – на 8,7 млн грн.

«Працівники Держаудитслужби встановили, що, попри наявні затверджені тарифи на платні медичні послуги, плата за проведені Центром ультразвукові дослідження, флюорографії, холтерівські моніторування, консультації та огляди лікарем акушер-гінекологом на рахунки підприємства не надходила. Як наслідок, об’єкт контролю недоотримав 2,4 млн грн доходів, при цьому на утримання структурних підрозділів, які надавали зазначені медичні послуги, використано 3,3 млн грн коштів НСЗУ.

До зайвих витрат на понад 1,9 млн грн призвели виплати доплат працівникам Центру в завищених розмірах та які не передбачені колективними договорами, премій, а також заробітної плати за фактично невиконану роботу.

Виявлено факти безпідставного списання палива, оплати завищеної вартості виконаних ремонтних робіт, недостачі та лишків матеріальних цінностей, а також заниження в бухгалтерському обліку вартості земельної ділянки», – йдеться у повідомленні.
Вжитими під час ревізії заходами забезпечено усунення виявлених фінансових порушень на загальну суму 3,8 млн грн.

Об’єкту контролю надіслано вимогу щодо усунення виявлених порушень. Про результати ревізії поінформовано Департамент охорони здоров’я Вінницької міської ради. Матеріали ревізії передано на розгляд правоохоронних органів.