Вони організовували заклади, що надавали послуги інтимного характеру під вивіскою масажних салонів та змушували жінок займатися проституцією. Днями співробітники внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили нові шокуючі подробиці розслідування цієї історії.

– Все почалось у 2017 році, коли до столичних правоохоронців надійшла оперативна інформація щодо протиправної діяльності окремих співробітників Вінницького управління. Згодом було встановлено, що начальник одного із відділів та двоє підлеглих сприяли діяльності закладів, де надавались послуги інтимного характеру. Сеанс еротичного масажу коштував клієнтові 600 гривень, а година розваг з повією — 800-2,5 тисячі гривень, в залежності від замовленого «меню», — розповіла речниця ДВБ НПУ Олеся Орлова. — Протягом доби кожна з дівчат обслуговувала від 4 до 8 чоловіків, яких підшукував адміністратор закладу. Він же і збирав виручку. Ось що розповіла одна із затриманих повій.

– Мені 19 років, родом із Запорізької області. Працівники поліції змусили мене працювати у салоні еротичного масажу. Окрім цієї послуги, я ще й займалась інтимом. Заробітня плата складала 25% та бонуси були за секс. За добу я мала до шести клієнтів. Також вступала у інтимні зв’язки із поліцейськими.

Серед 4 працівниць інтимного бізнесу була і 20-річна громадянка Росії. Внутрішній та закордонний паспорти у неї відібрали куратори, погрожували створенням проблем та притягненням до відповідальності. Отже, співробітники вінницького УБЗПТЛ самі систематично відвідували дані заклади та розважалися з повіями.

Наразі проведено 15 обшуків за адресами діяльності салонів у Вінниці та Хмельницькому, а також — за місцем мешкання фігурантів та у службових приміщеннях управління. За зібраними матеріалами прокуратурою Вінницької області розпочато кримінальне провадження за фактом «сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією».

Трьом поліцейським та цивільним особам оголошено про підозру. Останнім обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Доля поліцейських поки невідома. За вчинене правопорушення 37-річному підполковнику поліції та його підлеглим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Валентина Лісова