Ви знаєте, що одну з найпопулярніших пісень 20 століття «Bésame mucho» (цілуй мене палкіше) написала 16-річна вихованка католицької школи зі строгими правилами?

Консуеліта Веласкес народилася 21 серпня 1916 року у Мексиці. По лінії батька сім’я Веласкес належала до почесного роду і пишалася великим прадідом – тим самим Дієго Веласкесом.

«Цілуй мене міцніше» було криком серця дівчинки, яка жодного разу не цілувалася.

З 4 років і до свого світового хіта вона мала лише заняття музикою!

Батько рано помер, залишивши дружину із 5 дітьми. Молодшу віддали до католицької школи, мати хотіла, щоб згодом вона прийняла постриг.

Але у Консуеліти від багатогодинних молитов почалися непритомності та запаморочення, і її довелося забрати додому.

Якось на дитячому святі піаніст помітив, як 9-річна дівчинка з дуже бідної родини вправно перебирає пальчиками клавіші піаніно, і запропонував їй вчитися, сплативши всі витрати.

Вступивши до консерваторії, Консуеліта зрозуміла, що жорсткий розпорядок монастирського життя — просто синекура порівняно з муштрою майбутніх професійних музикантів: 6-7 годин занять без вихідних та свят.

“Пісня нікому не була присвячена, – як зізнається Консуело через багато років, – це була мрія, мрія про кохання”.

Вона на радіо послала пісню під псевдонімом: раптом подумають, що в неї є «досвід, якого у порядної дівчини бути не могло».

А потім на неї впала слава!

Мати не повірила своїм вухам, дізнавшись, що «соромну пісню» написала її рідна дочка, яку побожна донна прочила в черниці. Жінка була впевнена, що її дочка покрила себе вічною ганьбою і тепер ніхто не візьме її заміж.

А юну піаністку тим часом запросили до Голлівуду.

У неї закоханий був Уолт Дісней!

Могла зробити кар'єру актриси в Голлівуді, їй пропонували контракти та нечувані гроші, але вона не залишилася в Америці і через місяць повернулася на Батьківщину. Звичайно, вона мріяла прославитись, але зовсім не популярними “непристойними” піснями, їй хотілося стати великою класичною піаністкою, адже вона закінчила Національну консерваторію.

Вона прожила довге життя в Мексиці, була місцевою пам'яткою, з дуже скромними статками.

Все життя концертувала, написала близько 200 музичних творів.

Вона очолювала Спілку композиторів Мексики.

Була депутатом парламенту!

Заміж вона вийде єдиний раз - без романтичного кохання. За музичного редактора місцевого радіо Маріано Рівера Конде, який зробив популярною її першу пісню, зажадав відвести його до автора, а через 3 роки запропонував їй руку та серце – згоду дала мати дівчини.

Це до нього вона, на вимогу матері, повернеться з Голлівуду, народить від нього 2 синів, які стануть досить добрими художниками, переживе його на 30 років, але більше так і не вийде заміж.

Коли «Бесаме мучо» пролунала по радіо, пісня з того моменту стала світовим шлягером, через 3 роки – переможницею першого хіт-параду в США, а потім символом 20 століття.

Тільки за офіційними даними тираж записів «Бесаме мучо» 120 мовами, більш ніж у ста країнах, становив понад 100 мільйонів екземплярів, а виконували цей витвір понад 700 артистів, серед яких були такі гранди, як «Бітлз», Елвіс Преслі, Пласідо Домінго , Френк Сінатра.