Побитий телефон, подряпини та удари сумкою…

Усе сталось через папку із протоколами зборів квартальних комітетів по виборчому округу Ганни Давиденко. На її думку, кілька протоколів було підроблено для того, щоб оголосити там їй «недовіру»… За документи почалась справжня «битва», яку Ганна намагалась паралельно знімати на смартфон. Тоді та тепер покази сторін зовсім різні.

Після бійки обидві депутатки були госпіталізовані та звернулись із заявами до поліції. Розслідування завершено, а справу передали на розгляд представникам Феміди. Цікаво, що завдання легких тілесних ушкоджень інкримінують саме Ганні Давиденко. А ось її колезі чомусь досі не оголосили обвинувачення… На минулому засіданні судді заслухали свідків потерпілої. Із достовірних джерел з’ясувалось, що всі вони мають причетність до Асоціації органів самоорганізації населення Вінниці, головою якої є Наталія Панчук. За версією шести свідків, вони тримали за руки Ганну, а та завдавала удари опонентці… Сама Давиденко із усмішкою ці покази коментує так: «Абсурд. Виходить, що я справжній Рембо».

29 березня у Вінницькому міському суді відбулось вже третє засідання по даній справі. Цього разу свідчення мав давати ще один свідок від сторони обвинувачення — Антоніна Іващук, також депутат міської ради. Вона очолює відділ оперативного реагування «Цілодобова варта» Вінницької міської ради. Проте до суду вона так і не з’явилась, хоча завчасно була про це поінформована. Тому представники Феміди вирішили відкласти слухання на 11 квітня та вже тоді допитати цього свідка.

Після завершення засідання захисник Ганни Давиденко повідомив, що подав скаргу до обласної прокуратури на бездіяльність органів досудового розслідування та прокурора під час досудового розслідування.

Є обвинувальний акт, де зазначено, що у ході обопільної сварки (бійки) дві особи одна одній спричинили тілесні ушкодження. Тобто ці жінки знаходяться у рівних позиціях. При цьому всьому справа по Ганні Давиденко оперативно направлена до суду. А по Панчук — чомусь ні… Хто там кого доганяв — це вже наслідки. По справедливості має бути два обвинувальних акти по двох особах. Якби Ганні Давиденко інкримінували хуліганські дії, це була б одна ситуація. У даному випадку мова йде про бійку. Тим паче ми провели експертизу та слідчий експеримент по даній справі. Експерт зазначив, що ті тілесні ушкодження, які є, виникли при тих обставинах, на які вказала Давиденко.

Сама ж депутатка від «Батьківщини» додає, що неодноразово пропонувала Наталії Панчук помиритись.

Наталія Панчук ще раніше розповідала нашому журналісту таке:

– Ганна запросила мене взяти участь у роботі жіночої ради. Потім попросила показати їй протокол засідання квартального комітету «Надія», де його члени обговорювали роботу депутатів за результатами 2016 року. І я їй його показала. Але коли вона почала знімати той документ із персональними даними на телефон, що за законом заборонено, я спробувала їй заперечити… Я тоді не відчувала небезпеки. Та коли в мене із рук почали виривати той протокол, стався конфлікт… Щодо суду, то я не хочу чиєїсь крові! Бо всі ми люди, і кожен несе свій хрест. Думаю, що все має бути за законом…

Записала Віталіна Трудько
Фото Олексія Бойка