Молодик отримав 5 років ув’язнення з випробувальним терміном 3 роки… Такий вирок неабияк обурив громадських активістів, вони впевнені: якимось чином потерпілу переконали відмовитися від відшкодування моральних збитків у розмірі 500 тисяч гривень та погодитися на угоду її ґвалтівника…

– Артур зустрічався із дівчиною давно. Проте постійно ревнував її, забороняв спілкуватися з іншими хлопцями та з подругами. Після закінчення школи дівчина вирішила виїхати подалі від Артура і вступила до одного з освітніх закладів у Полтаві, — розповіли на правах анонімності знайомі хлопця. — Там винаймала житло зі знайомою. Протягом якогось часу стосунки пари тривали. Вони сварилися і мирилися, дівчина хотіла розійтися з Артуром. Проте вінничанин вирішив їхати за коханою.

Зустріч молодої пари обернулась лихом. Артур вдарив подругу кулаком по голові. Дівчина впала – вдарилась головою об стіл. Далі нападник посадив студентку на ліжко і примусив її до орального сексу, приставивши до голови пістолет. Артур зняв ці дії на відео. Відразу ж його виклав у себе на сторінці в соцмережі.

Лікарі діагностували у потерпілої закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та забій потилично-скроневої ділянки. Дівчина від госпіталізації відмовилася. Через 10 днів вона звернулася в поліцію. Проти Артура відкрили кримінальне провадження. Його взяли під варту. У СІЗО він перебував чотири місяці.

Лише через два роки розслідування справу передали до суду. Мабуть, за цей час винуватцю та його захисникам вдалось переконати дівчину змінити свою думку щодо колишнього. Невдовзі він знову повернеться до Вінниці, адже навчається у одному із університетів.

Віталіна Володимирова