– Єгері Вінницької військово-мисливської організації та районного Товариства мисливців та рибалок проводили черговий рейд. Між селами Зоринцями та Лисогіркою Жмеринського району у полі помітили сліди шин джипа. Ці сліди були знайомі. Машину вже бачили раніше, декілька разів переслідували, але упіймати не змогли. Єгері поїхали за ними та неподалік села Киліянівки Літинського району в межах державного заказника «Згарський» помітили «Міцубісі-Паджеро Спорт». У ньому були водій із двома пасажирами. Вони категорично відмовились пояснити, чому перебувають у мисливських угіддях, та надати будь-які документи. Поїхали у напрямку села Почапинців Жмеринського району, де зупинились і почали демонстративно вживати горілку на капоті свого автомобіля, — обурений голова гарнізонної ради Товариства військових мисливців та рибалок Ігор Троян. — Єгері заблокували їхнє авто з обох боків. А ці «мисливці» казали єгерям: «Г..и! Ми вас закопаємо, уроємо, знайдемо под землею».

На місце пригоди викликали співробітників жмеринської поліції. Однак поліція взяла пояснення у «мисливців» та оглянула їхнє авто лише після моїх неодноразових вимог! Знайшли два карабіни с нічними прицілами й тепловізор. Хлопці їхали по банках стріляти чи горілки випити за сорок кілометрів від Вінниці? У заказнику, вночі, коли полювання навіть у мисливський сезон суворо заборонено, а нині сезон полювання вже давно закритий? Кожна одиниця цієї зброї та обладнання коштує десятки тисяч доларів. Щоправда, добутої дичини не було. Але цим робота «нової поліції» й обмежилась. Людей відпустили. Такі непрофесійні дії працівників поліції, незнання ними Закону України про мисливське господарство і полювання, жодного поняття, які дії прирівнюються до полювання! Я направив документи стосовно цього інциденту до прокуратури та суду. Чекаємо висновків…

Мисливці припускають, що ці громадяни недарма їздили на джипі вночі у заказнику. Адже у тварин нині період розмноження. Тож вимагають справедливості. Втім, як пояснили у прес-службі обласної поліції, підстав для затримання водія та пасажирів джипа не було. Зброя законна, знаходилась у чохлах. Ознак незаконного полювання теж не було виявлено. Інші скарги на дії поліції там не коментують.

– Я не розумію, про що мова! Мене там не було. Що в Інтернеті пишуть — то хай собі пишуть, — бурхливо відреагував й один із громадян, якому у соцмережах нині приписують нічне «полювання».

Тим часом Ігор Троян каже — якщо жодної реакції стосовно цього інциденту не буде, звертатиметься вже до МВС України.