Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Колос” та спортивна спільнота “Характер” проведуть благодійний марафон у рамках Ліги забігів “RUN 4 VICTORY”. Захід відбудеться 30 червня у Вінниці у Вишенському парку.

Подію організовують спільно з Благодійним фондом “МХП-Громаді”, за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Зібрані кошти передадуть на підтримку місцевих військових частин та ТрО міста.

Кожен охочий зможе обрати для себе дистанцію у 2, 5, 10, 21 км або долучитися до забігу онлайн. Для наймолодших учасників передбачені дистанції 200, 400 або 800 м. Щоб взяти участь у марафоні, треба зробити добровільний донат. Головна мета проєкту – об’єднати зусилля бізнесу та громад у підтримці ЗСУ.

«Ми почесно перейняли естафету в Тернополя і нині активно тренуємось до забігу. Він відбудеться у Вишенському парку. Стартуємо о 9.00, спортивне містечко розпочне свою роботу о 7.45. Різні дистанції — для різного рівня підготовки. Ми враховуємо, що не всі можуть пробігти довгі відстані. Тому, кожний зможе обрати собі дистанцію: 2 км, 5 км, 10 км та 21 км. Також можна реєструвати й діток. Дня них, звісно, значно коротші дистанції — 200, 400 та 800 метрів. Малеча до 3 років може бігти на руках у батьків. А для старших є своя дистанція. Участь у ній можуть брати діти від 4 і до 12 років.

Наш марафон — не свято бігу. Це ще один спосіб допомогти захисникам і захисницям. При реєстрації ви робите свій благодійний внесок», — розповів директор Хабу Володимир Прокопчук.

Зверніть увагу, для кожної дистанції є певна сума донату: 21 км — 950 грн; 10 км — 850 грн; 5 км — 750 грн; 2 км — 450 грн; онлайн — 500 грн.

Дітям реєстрація безкоштовна!

«Перший марафон провели минулого року у Західному Хабі у Тернополі. Чесно кажучи, було багато скептиків, але коли побачили кількість зареєстрованих, наприклад, на 21 км — більше 500 учасників – були вражені. Хочу поділитись унікальними прикладами. У нас є член команди, який займається бігом 40 років. Йому 59. З юності він бере участь у змаганнях. Є чимало родин, які бігають всією сім’єю. Є ветеран, який брав участь у зоні бойових дій у Косово (Югословаї), з 2014 був в АТО, тепер з початку повномасштабного вторгнення — на півдні та сході України. Нині уже демобілізувався і готовий бігти з нами, аби допомогти побратимам.

Наголошуємо, участь може взяти не лише член нашої команди, але й кожен бажаючий.

Запрошуємо до благодійного пробігу усіх!»

Усі зібрані кошти під час цього масового заходу будуть спрямовані на закупівлю дронів та інших засобів захисту для 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Андрій ВЛАСЕНКО