Щороку 22 червня українці відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Саме цього дня 1941 року розпочалася нова фаза Другої світової війни на території Радянського Союзу.

Україна зазнала найбільших втрат за роки війни. Порівняння проводиться не лише з тодішніми радянськими республіками, а й з усіма країнами-учасницями воєнних дій. Історики стверджують, що війна забрала життя 5 мільйонів українських військових, 5 мільйонів мирних жителів, а понад 2 мільйони стали примусовими заробітчанами в нацистській Німеччині. Мільйони людей втратили свої домівки, знищені були цілі міста і села.

У листопаді 2000 року третій Президент України Леонід Кучма видав Указ, у якому йшлося про запровадження національного пам’ятного дня на честь усіх загиблих у нищівній війні, яка розпочалася між нацистською Німеччиною та Радянським Союзом 22 червня 1941 року і тривала 4 роки. Цього дня вшановують усіх полеглих унаслідок активних бойових дій на території нашої держави.

Але історія, на жаль, нічому не вчить одержимих безмежною владою диктаторів. Гідний послідовник Гітлера російський терорист Путін безпричинно напав на Україну і втягнув її у нову кровопролитну війну із сотнями тисяч жертв та знищенням сотень українських міст.

Низько вклоняємось перед пам”яттю всіх захисників героїв України, які віддали свої життя за незалежність та волю нашої Батьківщини. Божої Благодаті та Ангела-Охоронця кожному бійцеві Сил оборони, який нині дає відсіч рашистам на фронті.

Між цими світлинами різниця понад 80 років. Спробуйте знайти хоча би 5 відмінностей.