Про це повідомив голова ФДМ Віталій Коваль.

“Модернізація виробництва дасть змогу забезпечити економічну ефективність новому власнику, адже Вінницька область посідає лідируючу позицію з виробництва та експорту агропродукції. Це дає підприємству логістичні переваги та доступ до ресурсів”, – пояснив він у Facebook.

Згідно з повідомленням, державне підприємство спеціалізується на виробництві спирту та інших хімічних продуктів органічного походження, але з червня 2022 року не здійснює фінансово-господарської діяльності. Єдиний майновий комплекс Бджильнянського спиртзаводу складається з 99 об’єктів нерухомості загальною площею 11570,6 кв м, 23 одиниць транспорту та спецтехніки, а також 727 одиниць обладнання.

Онлайн-аукціон відбудеться 24 червня в електронній торговій системі “Прозорро.Продажі”. Коваль нагадав, що 2024 року відомство успішно провело 4 онлайн-аукціони з продажу об’єктів спиртової галузі. Сумарно їхня фінальна вартість склала 126,8 млн грн, що в середньому в 2,1 раза більше за стартову ціну.

“За результатом підприємства отримують нових власників та інвестиції для модернізації, а бюджет кошти від чесних і конкурентних продажів. Продовжуємо працювати над роздержавленням спиртової галузі через приватизацію для розкриття потенціалу”, – резюмував голова ФДМ.

За інформацією Фонду держмайна, спиртзаводи – одні з найпопулярніших активів малої приватизації. Відомство планувало 2023 року повністю завершити приватизацію підприємств спиртової галузі, для чого збиралося провести онлайн-аукціони з продажу 26 спиртзаводів по всій країні. Однак деякі з них не відбулися.