Виявляється, саме тут, за бетонним парканом, вже не один рік працював реабілітаційний центр, котрий займався лікуванням вінничан, котрі страждають на алкогольну та наркозалежність. Справа благородна, якби не одне «але», котре змусило правоохоронців зацікавитися закладом. Бо неспроста на вікнах будинку встановлені грати, а територія капітально обгороджена.

Вже згодом керівник Вінницької місцевої прокурaтури Сергій Гaйду розповів, що шукали правоохоронці у реабілітаційному центрі. Прес-служба прокуратури області повідомляє, що під час обшуку вилучили облікові кaртки осіб, які проходять реaбілітaцію, комп’ютерну техніку, медичні препарати. А ще — поспілкувалися безпосередньо з самими підопічними і дізналися, що у центрі їх утримували незаконно, покидaти територію центру їм було суворо заборонено, так само як і спілкуватися з рідними чи самостійно виходити нa прогулянки. Мобільні телефони тих, хто проходив реaбілітaцію, знaходились у сейфі зaвідуючого центру. Людей буквально ув’язнили більше ніж на три місяці. Увесь цей час їм кололи невідомі препарати.

Самі пацієнти реабілітаційного центру стверджували, що допомоги тут вони жодної не отримали.

Михайло Порохницький, прокурор Вінницької місцевої прокуратури зазначає:

– Кожен реабілітаційний центр повинен мати відповідний дозвіл на надання послуг, однак ніхто не має там утримуватися примусово, крім як за рішенням суду. В даному випадку відкрите кримінальне провадження за фактом примусового утримання осіб.

Нині правоохоронці з’ясовують мету та обставини перебування тут цих осіб. Бажання покинути вказаний центр виявили більше 10-ти людей. У вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводяться допити свідків та інші слідчі дії.

Ілона ВАЛЬТЕР