Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Легіони небесного війська поповнив Сергій Грель

Молодий воїн Сергій Грель, 25 серпня 1995 року народження, житель с.Копіївка Тульчинської громади. Служив водієм-електриком відділення безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти. 22 червня під час виконання бойового завдання, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу околиць с. Василівка Чугуївського району Харківської області Герой-захисник загинув.

Шукали серед живих…

Не оминула трагічна новина і сім’ю Вірник. Підтвердився факт загибелі Андрія Вірника, 12 квітня 1994 р.н., жителя смт Шпиків.

8 листопада 2023 року, в ході ведення бойових дій в районі міста Мар’їнка Покровського району Донецької області Андрій прийняв свій останній бій.

Знову чорні дні в Тульчинській громаді

Дорога до рідного дому довжиною в півроку. 19 січня під час виконання службових обов’язків, внаслідок штурмових дій противника, біля Авдіївки Покровського району Донецької області загинув Вячеслав Антонюк, 1976 року народження, житель с.Богданівка.

Солдат Антонюк Вячеслав Михайлович служив стрільцем-санітаром механізованого від­ділення механізованого батальйону.

Хмільник на колінах

24 червня до Хмільницької громади «НА ЩИТІ» повертається захисник України Віталій Левченко.

Стало відомо, що 18 червня від отриманого бойового поранення в ході штурмових дій у м. Вовчанськ Харківської області загинув вірний син України Віталій Левченко, 20.09.1982 р.н., житель с. Будків Великомитницький старостинський округ Хмільницької міської ради.

Громада втратила ще одного Героя... 17 червня, виявивши стійкість і мужність, під час виконання бойового завдання, в ході ведення бойових дій в районі с. Парасковіївка Покровського району Донецької області загинув Едуард Тушинський, 03.11.1975 р.н, житель с. Сальниця.

Калинівська громада проводжає Героїв

21 червня в останній земний шлях до рідного села, у Лісову Лисіївку, повернувся відважний захисник України Олександр Бертман. Воїн загинув під час ДТП на Запоріжжі. Він із січні 2023 року відважно боронив Україну. Захисник мужньо боронив рідну землю від російських окупантів, але його життєвий шлях був коротким. У Олександра залишилися вічно згорьовані батьки.

На 37-му році життя помер воїн із с. Радівки Володимир Салюк. У 2014 році Володимира Салюка мобілізували до війська. Два роки зі зброєю у руках чоловік мужньо боронив рідну землю від російських загарбників. Після повернення з війни почав працювати за кордоном.

Знову на захист рідної землі Володимир Салюк став у березні 2022 року. У грудні минулого року військовослужбовця комісували за станом здоров’я. Після повернення додому захисник проходив лікування та реабілітацію, але старання лікарів були марними. 17 червня життя Володимира Салюка передчасно обірвалося.

На війні загинув житель Сальника Богдан Касинюк

10 червня чоловікові виповнилося лише 36… До війська Богдана мобілізували у 2014 році. Три роки відважний захисник захищав цілісність та незалежність України. До мирного життя повернувся у 2017 році. Але вже у квітні 2022 року йому знову довелося одягнути військовий однострій та стати на захист рідної землі.

У Героя залишилися у вічнім смутку та печалі мама, дружина, шестеро дітей та три сестри.

Могилів-Подільська громада у жалобі

8 червня тут прощалися з Воїном-захисником Володимиром Червінським, який загинув 1 червня на Харківщині.

Подвиг безстрашного воїна навіки в історії новітньої України.

Похоронка у Крижо­пільську громаду...

Тут стало відомо про загибель справжнього Героя України солдата Тараса Пришви, 1976 року народження, жителя селища Крижопіль. Воїн віддав своє життя за Україну 25 травня біля н.п. Архангельське Покровського району Донецької області. Тарас був справжнім патріотом, мужнім захисником своєї Батьківщини.

Барська родина вмивається слізьми

15 червня назавжди повернувся додому мужній захисник Олександр Болеско, 09.03.1987 року народження, житель с.Терешки. 4 червня він приєднався навіки до Небесного Українського Війська…

У лютому 2023 року воїн був призваний на військову службу, правдою та волею виконував вірний країні обов’язок за незалежність, за спокій сердець і за майбутнє кожного українця.

Підтвердилася інформація про загибель ще одного Героя з Барської громади. Відданий військовій присязі на вірність, поблизу н.п. Солодке Донецької області 6 квітня 2022 року загинув солдат військової частини 3008 Національної гвардії України Олег Кофан, 1981 р.н., який досі вважався безвісти зниклим.

Імена героїв навіки будуть вписані в історію Барської громади та України!

Навіки в обіймах неба

На полі бою загинув солдат Олександр Щебетюк, 1972 р.н., житель с. Терешки.

– Героями не народжуються, ними стають. Тільки той, хто має гідність не на словах, а у душі, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне, незважаючи на страх, — так кажуть про воїна його земляки.

У Жмеринці живі коридори і море сліз…

22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, Жмеринська міська територіальна громада востаннє зустріла та назавжди попрощалась зі своїм славним сином-патріотом Сергієм Схабовським.

Сергій був патріотом та вірним сином свого народу, тому у січні 2023 року став до лав оборонців рідної країни. На початку служби наш земляк був штурмовиком, а успішно пройшовши навчання, став командиром 1-го відділення ударних безпілотних авіаційних комплексів 80-ї десантно-штурмової бригади.

Серце мужнього воїна зупинилось у бою 18 червня поблизу Кліщіївки Бахмутського району на Донеччині внаслідок влучання ворожого дрона у бліндаж.

У ворожому полоні зупинилось серце воїна

Сміливий воїн та справжній патріот України Володимир Юхименко з перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну самовіддано стояв на захисті української землі.  Був досвідченим воїном, захищав незалежність та територіальну цілісність України в лавах Повітряних сил України ще з 2015 року під час АТО, ООС. Напередодні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну Володимир Юхименко був командирований на Запорізький напрямок. Головний сержант, начальник відділення охорони мужньо давав відсіч ворогу та 4 квітня 2022 року в населеному пункі Токмачка Пологівського району на Запоріжжі потрапив у полон.

31 травня рідні військового отримали повідомлення про смерть Володимира в полоні. Умови, в яких утримували війського російські нелюди, підірвали здоров'я воїна. Помер Захисник 1 вересня 2023 року від пневмонії. Жмеринська громада втратила славного сина-патріота, а родина — люблячого сина, чоловіка та батька.

Жмеринська міська територіальна громада «живим коридором» зустріла ще одного загиблого Героя, який повернувся зі страшної війни на «щиті». На війні загинув Анатолій Годзішевський.

Відважний та сміливий воїн Анатолій Годзішевський самовіданно відстоював право кожного українця жити у вільній та суверенній державі, пліч-о-пліч з побратимами 120-ї бригади 172 батальйону наближаючи Перемогу.

За сумлінне виконання службових обов’язків наш земляк нагороджений подяками, грамотома та відзнаками.

Загинув мужній воїн 23 травня, отримавши поранення, несумісні з життям. Серце жмеринчанина зупинилось у 42...

У Козятині чорні стрічки

Тут прощалися з молодим Воїном Дмитром Лавровським. Дмитро» народився 20 квітня 1990 року в місті Цесіс, в Латвії. Згодом переїхав до України. Перед повномасштабним вторгненням працював у Козятинському вагонному депо. 28 грудня 2022 року був призваний до лав Збройних сил України.

20 червня під час виконання бойового завдання солдат військової частини А 4712 Дмитро Лавровський від отриманих важких поранень помер у хірургічному відділенні села Юрківка Запорізької області.

25 червня знову день жалоби у Козятинській громаді за воїном Миколою Дудіним.

Загинів у боротьбі за нашу свободу та незалежність Дудін Микола Вікторович, 1984 р.н.

В Ободівці новий Прапор над могилою

23 червня тут навколішки зустріли тіло полеглого воїна Андрія Безверхнього, 1982 р.н., уродженця села Ободівка. Солдат Андрій Безверхній служив стрільцем-санітаром військової частини А4279.

19 червня у боях за Вовчанськ Чугуївського району Харківської області Захисник загинув.

20 червня у Тростянеці земляки зустріли траурний кортеж з тілом полеглого воїна Станіслава Ніколенка, 2003 р.н., жителя села Мала Стратіївка Ободівської сільської територіальної громади.

Солдат Станіслав Ніколенко служив номером обслуги 1 кулеметного взводу роти вогневої підтримки військової частини А4638. 15 квітня поблизу н.п. Терни Донецької області Захисник загинув.

Турбівська громада прощалася із сином-героєм

Востаннє до рідного дому «на щиті» повертається Вірний Син України – Андрій Кобець.

«Дякуємо Герою за мужність і патріотизм, за те, що захищав від російського агресора наші мирні домівки, наш затишок і наші життя», — у жалобі земляки та громада.

Сьогодні Вінницька громада прощається з полеглим Захисником Кошелем Максимом Васильовичем

Чоловік став на захист рідної країни на початку повномасштабного російського вторгнення. У званні головного сержанта воював у лавах в/ч А1231. Перебував у багатьох гарячих точках війни.

Загинув воїн 14 червня у бою під містом Вовчанськ.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК