В середу 4 квітня вінничани вийшли на прибирання головної міської “поляни” відпочинку і шашликів у мікрорайоні “Вишенька” – Лісопарку. А вже із 6 квітня розпочинається велике прибирання всього міста до 27-го кожна субота у Вінниці буде “чистою”!

Тому ЖЕКи і активісти просять мешканців багатоповерхівок приєднатися до толоки та разом навести порядок на прибудинкових територіях. Планується прибрати після зими двори, пофарбувати лавочки та огорожі, висадити дерева тощо. Дата проведення суботників може змінюватись в залежності від погодних умов.

Кожного року, як тільки дозволяє погода, у Вінниці організовуються заходи по весняному прибиранню зелених зон міста. До очищення парків, лісосмуг, берегів Південного Бугу, малих річок та озер будуть долучені учні та студенти навчальних закладів. У толоці візьмуть участь й працівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності, представники релігійних та громадських організацій та вінничани, які мають активну громадську позицію.

Під час загальноміських заходів по весняному прибиранню наведуть лад на території парків: «Дружби народів», П’ятничанського, ЦПКіВ, Лісопарку, скверу «Кумбари». А також – зелених зон півострова «Бригантина», Центрального пляжу, по вулиці Квітучів в районі річки Південний Буг. Відбудеться толока й на зеленій зоні річники в районі Сабарівської ГЕС, по вулиці Р.Скалецького тощо.

«Відбудеться прибирання і на прибудинкових територіях багатоповерхівок. До цього процесу ми намагаємось залучати і мешканців, адже тоді люди більше цінують чистоту свого двору, де вони відпочивають, проводять свій час і граються їхні діти. Крім того, це ще одна можливість для сусідів поспілкуватись в тому числі щодо утриманням та обслуговуванням будинку», – зазначив директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Погодні умови можуть внести корективи в дату проведення толоки 6,13,20 і 27 квітня…