Рік тому Ольга Бойко, представниця кооперативу по вул. Пирогова, 161-а, скаржилась, що у членів кооперативу незаконно «віджимають» вбудоване приміщення 687 кв. м (див. ст. «Кримські аферисти забирають нашу власність» , «33-й канал», №27 за 2023 рік). Тоді жінка заявила, що члени кооперативу звернулись із скаргами у НАБУ, СБУ, прокуратуру Вінницької області.

Але днями Ольга Бойко знову прийшла до редакції з гіркими новинами.

– Дійсно, прокуратура визнала, що після створення нового ОСББ «Садиба Вишня» (разом із приміщенням 687 кв. м) у нашому кооперативному будинку, члени попереднього кооперативу ОК ВЖБК ДА «Вінницясільбуд» «Надія», тобто, ми, жильці будинку №161-а по вул. Пирогова, є потерпілими у кримінальному провадженні, — розповіла Ольга Юхимівна Бойко.

— Але… У поліції мені вручили «Пам’ятку про права і обов’язки потерпілого» — і на цьому все. Ніяких слідчих дій! Кримінальне провадження просто закрили. У Держреєстрі Вінницької міськради я заплатила 645 грн власних коштів і отримала копії протоколу зборів щодо створення нового ОСББ «Садиба Вишня» у лютому 2023-го. Знайшла там порушення — наприклад, замість одного голосу з однієї квартири (як вказано у статуті) голосували 2-3 особи та ін.

Ось такими брудними методами, на нашу думку, у нас забирають нашу власність — ласий шматочок приміщення 687 кв. м. Нагадаю, що ми звели цю прибудову за власні гроші як єдиний комплекс з будинком і зареєстрували у Держреєстрі ще у 1994 році.

І раптом... Ми дізнаємось, що в Держреєстрі у нас числиться не 46, а 47 квартир! Громадянин, назвемо його містер Х, з Криму, купив у приватної фірми цю прибудову площею 687 кв.м — начебто це його квартира! Далі містер Х продає ці 687 кв. м містеру Y, теж кримчанину. Купівля-продаж оформлені у Криму. Ми, члени кооперативу, вважаємо, що два кримських афериста «простягнули лапи» до нашої власності. Юристи нам пояснили, що подібним чином діє давно відпрацьована шахрайська схема.

Ми, члени кооперативу, вступили у важку боротьбу за відстоювання свого вбудованого приміщення 687 кв.м, яке, ми вважаємо, було незаконно продане-перепродане. Подали судовий позов і чекаємо рішення суду.

Вислухала
Ірина ЗОНОВА

P.S. Редакція відкрита для інших думок з приводу ситуації у кооперативному будинку 161-а по вул. Пирогова.