– Що таке державна підтримка галузі?

Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова заклад, який активно впроваджує новітні методи лікування. Одним із них є трансплантація органів – напрямок, який у прямому сенсі дає друге життя. Протягом крайнього року лікарня зайняла стабільне місце в списку лідерів у державі за даним видом медичної допомоги. Третя трансплантація серця від померлого донора проведена у закладі. На цей раз ми потребували практичної «руки» підтримки зі сторони держави. Донорський орган знаходився за сотні кілометрів від лікарні і, зважуючи на терміни його «збереження», доставка автомобільним транспортом була неможлива.

Реакція кураторів напрямку трансплантації у державі – Генерального директора Український центр трансплант-координації Dmytro Koval, Vasyl Strilka Міністерство охорони здоров’я України, особисто Міністра Віктор Ляшко, а також Міністра МВС України Ігор Клименко, була миттєвою – прийнято рішення виділення гелікоптера для транспортування донорського серця та порятунку життя людини.

Вже сьогодні молода жінка, багатодітна мати живе з новим серцем. Наша вдячність державі за злагодженність та підтримку. Глибокі співчуття родині, а донору за врятованні життя. Свідомість і підтримка дають шанс досягати вершин.