Замінять блоки безперебійного живлення світлофорів замінять у Вінниці

На перехрестях у Вінниці замінять блоки безперебійного живлення світлофорів. Всього у місті встановлено 22 подібних елементи. Частину обладнали під час перших масових знеструмлень і техніка встигла вичерпати ресурс через тривале використання.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

«Щоб створити безпечні умови і для водіїв, і для перехожих на дорогах міста, нашим завданням було оперативно забезпечити безперебійну роботу світлофорних об’єктів. Тоді ми знайшли і закупили обладнання, яке на той час було в наявності на ринку. Завдяки цьому світлофори могли працювати автономно до чотирьох годин. Наприкінці 2022 року блоки безперебійного живлення поставили на 11 світлофорних об’єктів на найбільш завантажених перехрестях, стільки ж встановили на початку 2023 року», – розповідає директор КП «СМЕД ОДР» Сергій Чернов.

За увесь цей час, поки потужності світлофорів підтримували альтернативні джерела живлення, вінничани практично не помічали перебоїв. На сьогодні їх потужності використані через велику кількість циклів зарядки-розрядки.

«Наразі ми працюємо над тим, щоб замінити акумулятори на вже наявних блоках для світлофорів. Це будуть літій-залізо-фосфатні батареї. Серед їхніх переваг – більша ємність та термін служби. А відтак – вони забезпечуватимуть роботу більше часу, ніж попередні. Закінчити роботи плануємо на усіх 22-х перехрестях до кінця липня – початку серпня», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності міської ради Андрій Сорокін.