«Звертаються до вас батьки учнів, які навчаються у Болганській середній школі 1-3 ступенів Піщанського району.

Наше прохання — вплинути на сільського голову Болгана Брайлян Віту Дмитрівну та змусити її повернути у розпорядження школи актовий зал нашої школи, який було тимчасово обладнано під будинок культури, бо сільський будинок культури згорів.

Пройшло уже багато років, і начебто збудували щось подібне до клубу. Втім, актова зала, де мали би проводити вільний час та різні заходи наші діти, так і залишилася номінальним сільським будинком культури.

Там проводяться дискотеки, концерти… І все це на території школи! А після таких дискотек попід школою валяються пляшки з-під пива та інші наслідки дорослих розваг. Нам би не хотілося, щоб діти бачили це все і дихали тим, що залишається після різних вечірок. Допоможіть, будь ласка, повернути актову залу нашим дітям!

Батьківський комітет Болганської середньої школи»

– Колишній голова сільської ради передав цю залу під будинок культури, вона відділена від приміщення школи, — повідомила Віта Брайлян, сільський голова Болгана. — Багато сили і енергії ми поклали на розчистку згарища старого клубу, підняли стіни, накрили дах, поставили вікна. Коштами допомагав директор «Плазматека» Віктор Слободянюк. Коли гроші скінчились, народний депутат Юрій Македон взяв всі документи у Київ, щоб добитись виділення фінансування на зовнішні і внутрішні роботи. Сподіваємось, у цьому році зможемо все завершити і надалі проводити дискотеки у оновленому будинку культури Болгана.

Ірина КАРМАЗІНА