– Повідомлення про «НП» надійшло до нас близько 16-ї години. Ми, рятувальники та медики, побачили чоловіка, який стояв нагорі вишки. Як він там тримався на двох невеличких панелях у сильний вітер та холод – досі незрозуміло. Я спілкувався із ним за допомогою гучномовця. Невідомий за деякий час зліз дещо нижче. Ми вже думали, на щастя, заспокоївся, — розповів начальник Тростянецького відділення поліції Ігор Сандул. — Але він знову вибрався догори і чудив. Трощив обладнання та кидався деталями з висоти.

Ми навіть вимушені були перекрити рух автомобілів трасою… Зірвав куртку, рвав її на шматки та підпалював і кидав згори, танцював там, співав, щось вигукував. Природні потреби справив. Викинув свій мобільний. І хоч потрощився телефон об землю, але нам таки вдалось з’ясувати, що це 32-річний мешканець сусіднього району. Рідні й близькі підтвердили, що у нього є проблеми зі здоров’ям, він офіційно перебуває на обліку медиків… Сезонне загострення…

– Раніше цей чоловік вештався селом, зайшов до кафе, попросив у відвідувачів взяти йому борщу. Його нагодували… Далі гуляв полями та городами, застрибнув на ходу у попутну машину, нахабно відібрав у водія цигарки і втік. Згодом побачив вишку, – згадує керівник тростянецьких рятувальників Віталій Пчелянський. – Автодрабини, якою можна дістатись нагору, немає. Нам пропонували натягнути брезент. Якби він стрибнув, то впав би на нього, але це небезпечно. Тож і далі усі разом вмовляли чоловіка заспокоїтись…

– Коли вже сутеніло, молодий чоловік врешті пішов на «перемовини». Попросив, аби йому придбали пачку цигарок «Собрание». Це дорогі цигарки. Я наполіг, щоб він зліз з висоти, тоді ми дамо йому цигарки і нічого поганого не зробимо… Хлопець погодився і дійсно зліз вже близько 19-ї години, — розповів Ігор Сандул. – На землі його пригостили цигарками, про які він просив. Був тверезий. Так, це дійсно хвороба. Чоловіка забрали медики «швидкої».

Тим часом, як стало відомо редакції, сільська вишка мобільного зв’язку, що належить оператору «Водафон», була виведена з ладу. Зник зв’язок «Водафон» у Тростянці та по району. Та ще й буцімто 14 вишок зв’язку в області — за ланцюговою реакцією. Компанія вже офіційно звернулась до поліції щодо відшкодування збитків.