Цей проєкт існує вже більше двох років, об’єднує понад 4 тисяч дружин й наречених Захисників України, які віддали своє життя за суверенітет та територіальну цілісність держави.

Як повідомила керівниця «Єднання» Юлія Селютіна, в рамках проєкту для жінок надається юридична, психологічна, гуманітарна під­тримка, проводяться різноманітні тренінги, а головне — від­недавна і офлайн-зустрічі.

– Ми довго спілкувалися в чатах, онлайн, але зрозуміли, що цього замало, потрібно виходити із закритої мушлі і зустрічатися одна з одною. Такі зу­стрічі дуже цінні, бо це і обійми, і сльози, і проживання втрати разом, і вибудова нового шляху у житті. Тому у шістьох містах України проєкт «Єднання» вже успішно працює. Вінниця — це сьоме місто, де ми проводимо наш форум, — розповіла Юлія Селютіна.

Перша дводенна зустріч-знайомство відбулася минулими вихідними. Вінницький форум відкрила керівниця проєкту Юлія Селютіна. Вона представила кураторку він­ни­цького напрямку Ольгу Катрич. Під час зу­стрічі говорили про взаємопідтримку, про спіль­не переживання втрати, вчились знаходити ресурси та сили й мотивацію жити далі попри все.

До вінничанок онлайн приєдналися жінки з Львова, Рівного, Ужгорода, Житомира, Івано-Франківська та Ірпіня.

Керівниця проєкту «Єд­нан­ня» Юлія Селютіна та Ольга Катрич подякували за підтримку та організацію цього заходу Сергію Кудлаєнку — керівнику Вінницького міського осередку «Ми — Вінничани»:

– Ми вдячні Сергію, що відгукнувся та підтримав наш проєкт у Вінниці. Така співпраця буде лише на користь для реалізації інших спільних заходів для наших жінок, — подякували організатори.

А Сергій Кудлаєнко, в свою чергу, повідомив про підписання меморандуму про спів­працю між двома благодійними фондами — «Маємо жити» та «МХП — Громаді», щоб така співпраця масштабувалася і в інших регіонах.

– Для мене особисто велика честь долучитись до підтримки цього проєкту, адже у цих жінок є багато проблем, які їм важко самостійно вирішити, а ми не можемо собі дозволили си­діти склавши руки і спосте­рігати… У кожного Героя залишились сім’я, діти, ба­тьки. Ми зобов’язані забезпечити для них достойне життя попри важкі втрати. Тому готові бути поруч у будь-якій ситуації і зробити все можливе, щоб бути корисними родим Захисників, — запевнив Сергій Кудлаєнко.

З родинами загиблих Героїв, ветеранів та діючих військовослужбовців у Він­ниці працюють фахівці «Простору «Турбота» за адресою: вулиця Магістратська, 88. Тел.: +380 (97) 048 28 28.