Нагадуємо, що наприкінці серпня минулого року до кредитної спілки неподалік залізничного вокзалу Хмельницького зайшов чоловік. Дістав пістолет, пересмикнув затвор та наказав касиру віддати негайно гроші. Відібрав дві тисячі гривень, сумку із його планшетом та мобільний телефон. Нападник не ховав обличчя під маскою. Вже 2 вересня опери карного розшуку та спецпризначенці затримали підозрюваного у Вінниці. Він винаймав будинок на Старому місті. Як повідомляли тоді правоохоронці, 48-річний затриманий родом з Хмельницької області, але останні роки жив у Вінниці. Загалом він 26 років провів за ґратами за вчинення крадіжок. Востаннє ж звільнився у минулому році.

– Завдяки плідній співпраці з хмельницькими колегами ми дізнались, що цей чоловік зі спільницею виїхали до Вінниці. У зловмисника поліція вилучила пістолет Макарова, набої, викрадені документи та банківські картки, — повідомляв тоді керівник поліції Вінниччини генерал Юрій Педос. — Нагородний пістолет був викрадений ним у лікаря. Затриманий крав гаманці в одному з закладів, де працював потерпілий. І натрапив на зброю, яку її власник тоді залишив без догляду.

Тоді ж редакція з достовірних джерел дізналась, що мова йде про співробітника військово-медичного клінічного центру Центрального регіону. До речі, двома іменними «Макаровими» нагородив у жовтні минулого року міністр оборони України Степан Полторак двох наших лікарів із військового госпіталю за мужність у зоні АТО. Відомо й те, що зловмисник заздалегідь збив номер із викраденого пістолета, аби «замести сліди»…

І ось за сукупністю важких злочинів хмельницький суд визнав чоловіка винним та присудив вісім років ув’язнення з конфіскацією майна.