Ініціатором петиції до міської ради став вінничанин Олександр Штиленко. Сквер матиме назву «Місця щасливих людей». Автор ідеї зазначає, що бачить його і безліччю лавочок, фонтанами із кафе, а на вулиці лунатимуть музичні композиції Скрябіна. То чи потрібен Вінниці сквер на честь музиканта та волонтера Скрябіна — журналіст провів опитування серед молоді.

Анна, 27 років: — Я ніколи не була прихильницею пісень Кузьми, але поважала його як людину та патріота. Тим паче знаю, що свого часу він неодноразово був у Вінниці із концертами та знімав тут свій кліп «Добряк». А не так, як вийшло із площею «Бітлз». Так, це легендарна група, але до України яке вони мають відношення? А ось Кузьма – це кумир всіх людей. І його загадкова смерть, пов’язана із його різкою проукраїнською позицією… Мені імпонує назва скверу «Місця щасливих людей». Хотіла би бачити його на Вишеньці біля озера. Тут багато молоді, студентів та діток. Свою дочку обов’язково туди приведу і розповім про Кузьму, як приклад любові та відданості своїй державі. На його честь і вулицю у Вінниці треба назвати.

Марина, студентка: — Просто жах бере! Нема чим зайнятись людям? А хто такий Кузьма? За які заслуги? Що особливого Скрябін зробив? Так, це відома постать, зірка, але не потрібно із нього робити ідола. Наша влада досі не добилась того, аби поставити пам’ятник Тарасу Шевченку. Це для активістів тепер боротьба! Он кіборги та всі, хто загинув на війні — до них ніякої уваги! Бідні вдови не можуть отримати для своїх найрідніших, які віддали життя за Україну, статусу учасника АТО! Назвіть вулиці іменами ЦИХ ГЕРОЇВ! Відкрийте сквери на честь таких героїв-вінничан, як Шльоцик та Максим Шаповал. Невже не варті?

Ярослав, волонтер із Вінниці: — Я не проти скверу на честь Кузьми, бо він був хорошою людиною та співаком. Але треба вибрати місце дійсно сакральне, а не втулити де-небудь, аби було. Думаю, що непогано було б біля Палацу «Зоря». Головне, щоб місцеві не позакидали сквер сміттям і не покрали лавочки, як це вже було колись. Та й хотілось, щоб при втіленні проекту під шумок не списали гроші і не прибігли «зрадолюби» із криками.

Діана Колесник, студентка: — Така пропозиція видається привабливою для багатьох вінничан, які є шанувальниками загиблого співака. Його пісні, наповнені глибоким змістом, починають заново відкривати тільки після смерті легендарного Кузьми. У пісні «Місця щасливих людей» він описує свої найкращі спогади із життя, робить висновки. Пам’ять про людину, яка була щирим патріотом нашої держави, не боялась говорити правду, як вона є — безцінна. Тому така пропозиція є досить позитивною. Уявіть, коли люди будуть приходити у сквер ввечері погуляти, провести час із близькими, просто поспілкуватись. І там буде лунати: «Я наперед ніколи не вивчаю маршрут, мені не важливо, тільки б ти була тут…»

Вікторія Снігур