Крім того, вказана компанія вже розпочала спільне виробництво боєприпасів та капітальний ремонт західної бронетехніки на українській території.

Як пише CNN, посилаючись на американських і західних чиновників, про плани Росії щодо вбивства Паппергера американська розвідка дізналася на початку цього року.

“За словами джерел, змова була однією із серії російських планів з убивства керівників оборонної промисловості по всій Європі, які підтримували військові дії України. План убивства Арміна Паппергера був найбільш опрацьованим”, – пише видання.

Зазначається, що про підготовку вбивства американці поінформували Німеччину, чиї служби безпеки змогли захистити Паппергера і зірвати змову. Високопоставлений представник уряду Німеччини підтвердив, що Берлін був попереджений США про змову.

Уже понад півроку Росія проводить диверсійну кампанію по всій Європі – від підпалів складів зі зброєю для України до дрібних актів вандалізму – щоб завадити потоку зброї із Заходу в Україну. Але розвіддані про те, що Росія готова вбивати приватних осіб, підкреслили для західних чиновників, наскільки далеко москва готова зайти у своїй тіньовій війні, зазначає CNN. Як пише видання, незрозуміло, чи мала намір Росія вбити Паппергера безпосередньо, чи найняти місцевого посередника.

Що відомо про допомогу Rheinmetall Україні. АТ "Українська оборонна промисловість" і світовий оборонний гігант Rheinmetall запустили в Україні перший цех з ремонту та виробництва бронетехніки в рамках створеного спільного підприємства.

В Україні вже відновлюють німецькі бойові машини. Це відбувається в рамках спільного підприємства з німецьким концерном Rheinmetall. У планах також подальший розвиток і поглиблення взаємодії. У короткостроковій перспективі - перейти до ремонту артилерійських систем.