Віталій – професійний військовий. Віддав службі у Повітряних Силах Збройних Сил України 30 років життя. Був учасником багатьох миротворчих місій. З 2014 року виконував бойові завдання в зоні Антитерористичної операції та ООС на сході нашої країни. Капітан, штурман-льотчик вертолітної ланки вертолітної ескадрильї на своєму Мі-8 наганяв страх на окупантів і з початком повномасштабного російського вторгнення. За хоробрість та значний особистий внесок у справу захисту Батьківщини отримав чимало державних нагород, серед яких орден Данила Галицького (2016 р.) та орден Богдана Хмельницького III ступеня (2023 р.). Героїчний політ Віталія Некрасова обірвався 9 липня. Льотчику було лише 47 років… У нього залишилась сім’я та троє синів – Ростислав, Ярослав, Святослав.

Народився Віталій Некрасов у Сумах 25 серпня 1976 року. Після закінчення середньої школи здобув освіту у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Гідно ніс службу. «Льотчик живий – політ вдався» – таке повідомлення Віталій завжди писав у меседжерах своїй родині після повернення із чергового бойового завдання, розповідають близькі полеглого Героя.

Кажуть, що він не прагнув нагород, звань чи почестей, а просто виконував свою роботу – захищав країну та усіх нас: «Віталій йшов по життю із гаслом: «Хто боїться, той помирає». Сам же він ніколи не пасував перед труднощами, не озирався та не ховався за спинами. Тому пішов із життя як Герой, а Герої не вмирають! Вони вічно житимуть у нашій пам’яті!»

Церемонія прощання із Віталієм Некрасовим розпочнеться сьогодні об 11:00 у стінах Спасо-Преображенського кафедрального собору. Вінничан просять гідно зустріти та провести воїна його останньою земною дорогою. Чин поховання Захисника відбудеться о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Герою!