Цей трагічний лень назавжди залишиться в пам’яті городян. 14 липня 2022 року окупанти трьома “Калібрами” вдарили по середмістю. Загинуло 29 людей, серед них троє дітей – 8, 7 і 4 років. Поранень зазнали дві сотні.
Ше з п’ятниці громадські організації та активісти вшановують пам’ять про жертв трагедії. Серед скорботних заходів акція зі взуттям. Люди принесла до меморіалу жертвам теракту десятки пар різного взуття, які символізують постраждалих від російських рекет. Сотні букетів квітів, дитячі іграшки, хвилина мовчання…

Це був теплий і лагідний літній день. Але після влучання трьох “Калібрів” у “Будинок офіцерів”, медичний центр та багатолюдну площу, для багатьох він став останнім у житті. А для когось пекельною згадкою, яка до скону не забудеться.

Меморіал на місці трагедії – це 29 голубів, які здіймаються у небо, на кожному фото загиблих того дня. Є серед них і голуби трьох убитих окупантами дітей чотирирічної Лізи Дмитріємої, 8-річного Кирила Пяхіна і 7-річного Максима Жарія.

Цей візочок маленької сонячної Лізи став ціллю для російських терористів

До речі, восьмирічний Роман, який того страшного дня отримав тяжкі опіки, нещодавно навідувався сюди на місце загибелі своєї мами. Приїхала і мама загиблої Лізи. Ірина Дмитрієва. Вона поклала до меморіалу улюблену іграшку донечки – плюшевого ведмедика.

Стримана реакція міжнародних безпекових організацій дала фактичне добро російським терористам на подальші ракетні удари по мирних жителях України. Страшними трагедіями від ракетних ударів окуапнтів нараз позначені майже всі великі та малі міста України. Вони забрали тисячі життів дорослих та дітей. І в цій ланці терористичний удар по дитячій лікарні “Охматдит” ще раз засвідчив, що російські агресори взяли за мету знищити українську націю.

Не забудемо і не пробачимо.