Сам створив і сам ліквідував?

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що напруженість на кордоні з Україною нібито ліквідовано, тому він наказує відвести білоруські війська.

“Після нашої певної роботи українці свої збройні сили і додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели і взагалі вивели із зони білорусько-українського кордону… Зараз у нас ускладнень ніяких немає з українцями, і я сподіваюся, що і не буде”.

Лукашенко доручив відвести війська на південних кордонах у місця постійної дислокації.

Щоб це означало? Хотів показати значимість перед китайцями?

Лукашенко також заявив про плани обговорити з російським правителем Володимиром Путіним подальші кроки щодо України. Він поскаржився на небажання України сідати за стіл переговорів із країною-агресором і заявив, що “треба розмовляти”.

Центр національного спротиву раніше повідомив, що отримав інформацію, що білоруські силові відомства готуються провести так звані операції під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною з метою показати китайським колегам свої можливості.

20 червня Держприкордонкомітет Білорусі заявив, що фіксує збільшення угруповання українських військових на кордоні з Україною, українські прикордонники наголосили, що Сили оборони здійснюють захист суверенної території від агресора і жодних провокацій у цьому немає.

6 липня стало відомо, що китайські військові прибули до Білорусі для участі у спільних антитерористичних навчаннях. А 12 липня до Білорусі прибула китайська військова делегація Об’єднаних сил матеріально-технічного забезпечення армії Китаю, сторони обговорювали співробітництво в галузі тилового забезпечення військ.