Перший молебень українською мовою у церкві с. Зарванці був відправлений 15 липня, в день Хрещення Руси-України, день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та День Української державності

Як повідомили на сторінці Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, 15 липня 2024 року відбулося перше богослужіння українською мовою у храмі святої великомучениці Параскеви с. Зарванці Вінницького району після того, як релігійна громада храму ухвалила рішення про вихід з УПЦ московського патріархату та приєднання до помісної Православної Церкви України.

Відповідне рішення було ухвалене ще наприкінці березня, після чого громаді довелося виборювати своє право бути в Українській Церкві, адже колишній настоятель та його нечисельні прихильники не допускали парафіян у приміщення храму, тому люди щотижня збиралися на церковному подвір’ї і проводили служби просто неба.

Спочатку громадою опікувався архімандрит Софроній (Чуприна), а нещодавно настоятелем церкви був призначений протоієрей Сергій Лівончук. Саме отець Сергій провів першу службу у храмі після того, як 12 липня на сесії Якушинецької сільської ради депутатами було ухвалено рішення про передачу релігійній громаді ПЦУ у постійне користування земельної ділянки, на якій розташовано храм.

Примітно, що перший молебень українською мовою у церкві с. Зарванці був відправлений 15 липня, в день Хрещення Руси-України, день пам’яті святого рівноапостольного великого князя Володимира та День Української державності. У молитвах в цей день звучали прохання за Україну, за її владу та український народ, за захисників, які боронять рідну землю від російського агресора, а також за полеглих воїнів, які віддали своє життя за незалежність України.