На батьківщині, у Слідах, похоронили жертв ракетного удару по Києву

Вони загинули 8 липня під час терористичної атаки на Київ. Були в тому самому будинку, один під’їзд якого був знищений рашистами.

У житловому будинку на вул. Володимира Сальського в Шевченківському районі загинули 14 мешканців, з них — 5 дітей.

Поліція вже повідомляла, що з-під завалів дістали тіла матері та двох малолітніх дітей. Саме це і була Зоряна та її двійко діток — синочок, якому навічно 11, і донечка, яка в 9 рочків стала жертвою ракетної атаки рашистських нелюдів.

Вся громада ридала. Там вже хоронили односельчан, які повернулись «на щиті», віддавши життя за Україну. Але одразу матір із двома дітками…

Як відомо, це був найцинічніший та один із наймасштабніших обстрілів Києва. 5 ракет було випущено на дитячу лікарню «Охматдит». Ми вже детально описували число жертв та масштаби руйнувань.

Крім того, ракети влучили у інші медичні заклади та будинки цивільних киян.

Стало відомо, хто з лікарів загинув під час масованого ракетного обстрілу Києва.

У клініці ADONIS на Лівобережній обірвалось життя п’ятьох людей, які прийшли на роботу, щоб допомагати іншим.

Похорон у рідних Слідах жертв ракетного обстрілу рашистів — Зоряни та її дітей — 11-річного Максима та 9-річної Анастасії

Ось як згадують колеги про загиблих:

Вікторія Бондаренко – була старшим касиром і матір’ю двох дітей. Вона була професійним співробітником та завжди усміхненою людиною, готовою допомогти. Її син і чоловік зараз воюють за нашу країну. Вікторія завжди приносила радість та позитив у роботу.

Світлана Поплавська – лікар акушер-гінеколог, мати трьох дітей. Пацієнти та колеги згадують її як світлу, добру та турботливу лікарку, яка професійно та уважно спостерігала за вагітними. Світлана була віддана своїй професії і сім’ї, її тепла ус­мішка завжди дарувала надію і підтримку.

Тетяна Шарова — старша медсестра та мати. У 2014 році на початку війни із сім’єю втікали від війни з Донецька. Син був у полоні. Її сила та рішу­чість були прикладом для нас усіх. Нещодавно вона одружила свого сина, який повернувся, і ми всі раділи за неї. Тетяна була не лише професіоналом своєї справи, але й добрим другом, її співчуття і підтримка були незамінними для кожного з нас.

Віктор Брагуца –лікар УЗД діагностики, ду­ша нашої філії. Без батька залишились двоє доньок. Він завжди був позитивним, пос­тійно жартував, підбадьорював і допомагав колегам. Його енергія та доброзичливість завжди будуть з нами. Він був справжнім професіоналом і людиною з великим серцем, його веселий дух завжди піднімав настрій у колективі.

Вони жили у цьому будинку в Києві

 Оксана Василівна Корж – сестра-господиня, матір двох дітей. Її менший син в цьому році закінчив школу, а старша донька нещодавно народила двійнят. Оксана була нашим потужним «двигунчиком», яка могла за декілька хвилин реалізувати неможливе. Вона була прекрасною людиною, яка завжди дарувала радість і підтримку. Її турбота та увага до дрібниць створювали атмосферу затишку і гармонії. Її відданість сім’ї і роботі була безмежною, і ми всі відчували її любов і підтримку щодня.

Ми глибоко співчуваємо родичам та близьким всіх загиблих та постраждалих. Нехай їхні душі знайдуть спокій, а пам’ять про них залишиться назавжди в наших серцях.

Тетяна Квасюк