У Вінницькому районі затримали на хабарі 52-річного директора центру медико-санітарної допомоги

Посадовець отримав гроші за сприяння в оформленні групи інвалідності. Сума “угоди” складала 40 тисяч гривень.

Про це повідомляють у прокуратурі Вінниччини.

“Місцевий житель звернувся до керівника центру медико-санітарної допомоги з проханням надати направлення для проходження медико-соціальної експертної комісії його доньці. Службовець не відмовив у проханні та висловив неправомірну вимогу про надання йому 40 тис. грн за проведення у підпорядкованому йому закладі відповідних діагностичних, лікувальних та реабілітаційних заходів, результати яких стануть підставою для гарантованого отримання третьої групи інвалідності при проходженні медико-соціальної експертної комісії”, – йдеться у повідомленні.

Під час одержання другої частини хабаря у сумі 20 тисяч гривень, посадовця затримали. Чоловіка взяли під варту з визначенням застави у сумі майже пів мільйона гривень.

Чоловіку оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.