Про це він повідомив в інтерв’ю телеканалу BET, уривки з якого показав CBS News

На питання, що може спонукати його знятись із виборів, президент США сказав: “Якби у мене виникли якісь проблеми зі здоров’ям, якби до мене прийшли лікарі і сказали, що у вас та чи інша проблема”.

Байден також зазначив, що “припустився серйозної помилки під час дебатів”, водночас він додав, що коли він спочатку балотувався у 2020 році, то сказав, що буде “перехідним кандидатом”.

“Думав, що зможу відійти, передати це кандидатство комусь іншому. Але я не очікував, що все стане настільки, настільки, настільки розділеним”, – сказав Байден.

Він зазначив, що “єдине, що приносить вік – це трохи мудрості”.

“І я думаю, що я продемонстрував, що знаю, як зробити щось для країни, незважаючи на те, що нам казали, що ми не можемо цього зробити. Але потрібно зробити ще більше, і я не хочу відступати від цього”, – підсумував Байден.

Сумніви про доцільність балотування Байдена на другий термін почали наростати після його теледебатів із Дональдом Трампом на CNN.

За даними ЗМІ, окремі великі донори Демократичної партії США вирішили заморозити свої передвиборчі пожертви на суму близько 90 мільйонів доларів, поки Джо Байден відмовляється знімати свою кандидатуру з президентських виборів.

Деякі радники з оточення президента США обговорюють, як переконати його вийти з перегонів. Водночас сам він відкидає спекуляції стосовно власного віку та здоров’я.