У цьому напої містять чимало шкідливих речовин – альдегіди, ефіри, метанол, сивушні масла, які викликають сп’яніння. То що буде з людським організмом, якщо щодня “балувати” себе пивом.

Вживання пива щодня спричинить ожиріння та появу “пивного живота”, розширить шлунок через вуглекислий газ і дріжджі, які містять в напої, подразнить рецептори травного тракту. Тому під час вживання алкогольних напоїв хочеться більше їсти.

Лікар Сергій Худолей наголосив, що пиво має негативний вплив і на серце, розширюючи його порожнини, можливі некрози серцевого м’яза та вищий ризик інфаркту.

Крім цього, любителі пива можу наразити себе на гастрит, гепатоз, панкреатин, цироз печінки, проблеми з нирками, набряки на обличчі, руках і ногах.

Також пиво “вбиває” клітини мозку, через що може розвиватися деменція, епілепсія. Як наслідок, можуть виникнути проблеми із зором та слухом; нервовою системою; збій гормонального фону та репродуктивної функції організму.

У чоловіків можуть збільшитися груди, а тіло набрати подобу жіночого через утворення жирових відкладень. Зменшується активність сперматозоїдів та загалом виникають проблеми з ерекцією і лібідо.

Своєю чергою у жінок є ризик появи щетини, вусів, змінити голосу, порушення лібідо, збій менструального циклу та знижуються шанси на виношування здорової дитини.