Від редакції. Просимо представників громад надсилати до редакції для публікації розповіді про загиблих Героїв-земляків із фото за адресою gazeta@33kanal.com

Вони наші біль і гордість! Вінниччина прощається із загиблими на цьому тижні Героями

Бершадщина на колінах

Громада попрощалась із старшим солдатом — Миколою Бугерою. Усе його рідне село прийшло провести земляка в останню дорогу.

У грудні 2022 року, отримавши повістку, Микола Макарович пішов до війська.

Від­повідально і з віддачею виконував всі доручення командування. Але, на жаль, 6 липня його серце зупинилось… Йому навіки 54 роки…

Ладижинська громада у жалобі

В останню путь ладижинці провели воїна-Героя Лозу Ігоря Миколайовича, молодшого сержанта Збройних сил України.

Ігор народився 5 червня 1973 року в місті Одеса. Тривалий час працював на будівництві у Києві. Після повномасштабного вторгнення Ігор переїхав до Ладижина.

З 26 січня 2023 року Ігор служив молодшим сержантом.

26 червня серце Героя не витримало: під час лікування у військовому шпиталі Ігор помер.

Володимир Волинець — навіки Герой

Володимир народився 4 жовтня 1969 року в нашому місті. Працював в локомотивному депо помічником машиніста. Згодом пішов працювати в міліцію.

У 2008 році вийшов на пенсію. 9 лютого призваний на військову службу до лав Збройних сил України. А 9 липня 2024 року старший сержант Володимир Волинець поблизу населеного пункту Піщанка Херсонського району Херсонської області під час виконання бойового завдання загинув.

Небесне воїнство поповнилося новими ангелами

Не встигла Тульчинська громада оговтатись від болючої втрати захисника, як знову чорна новина.

Янголом неба став Олександр Тарнавський, 5 лютого 1974 року народження, житель міста Тульчин. 9 липня в Костянтинівці Бахмутського району Донецької області серце Олександра Григоровича зупинилось.

Рана смертельна уже не болить...

«На щиті» до рідних повернувся житель села Висока Гребля, який вважався зниклим безвісти, Костянтин Коновалов.

Захищаючи Україну від російської орди, наш Герой-захисник загинув 3 березня 2022 року біля н.п. Златоустівка Волновахського району Донецької області під час здійснення евакуації поранених.

На сорок першому році життя передчасно відійшов у світи відважний захисник України Руслан Куций.

Народився Руслан Куций 10 жовтня 1983 року у с.Хомутинці. До початку повномасштабної війни працював на будівництві.

До війська Руслана Куцого мобілізували 14 березня 2023 року. Військовослужбовець воював в найгарячіших точках фронту, був двічі поранений. Останнє важке поранення захисник отримав під Бахмутом. Під час короткої відпустки додому військовослужбовцю стало зле, його терміново госпіталізували до Калинівської ЦРЛ, але врятувати життя чоловікові не вдалося.

Олександр Гнітецький любив Україну та не міг допустити, щоб ворожий чобіт топтав рідну землю. Відважний, сміливий та сильний духом воїн пройшов пекло АТО, з початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну вступив до Жмеринської ТРО, а незабаром вже боронив Україну у складі 95-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Серце відважного 33-річного воїна перестало битись 2 липня під час бойового зіткнення з ворогом у н.п. Північне Бахмутського району на Донеччині.

Шаргород у жалобі

Трагічна звістка надійшла до Шаргородської громади. Безжальна війна забрала від нас ще одного захисника, нашого земляка Юхименка Володимира Петровича, 04.02.1976 року народження, з села Копистирин.

Старший сержант Володимир Юхименко був одним із тих, хто взяв зброю до рук, аби стати надійним щитом для своєї Батьківщини. Щоб захистити своїх рідних, волю і свободу України.

Відважно та самовіддано обороняючи рідну Україну, Володимир Петрович, на жаль, потрапив у ворожий полон. Перебуваючи в руках окупантів, 1 вересня 2023 року захисник помер. Додому загиблого бійця вдалося повернути лише тепер.

Вінниця оплакує Героїв

«Ні кроку з передової без Перемоги»: Вінниця проводжає у вічність воїна Дмитра Іщенка. Вінничанин боронив Україну з 2014 року.

За проявлений героїзм на полях війни нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та відзнаку Головного управління розвідки Міністерства оборони України «За відданість воєнній розвідці».

Свій останній бій Дмитро прийняв 12 липня поблизу села Макіївка Луганської області. Йому навічно залишилося 39 років…

14 липня Вінниця прощається з Героєм-льотчиком Віталієм Некрасовим

Віталій Некрасов – професійний військовий. Віддав службі у Повітряних силах Збройних сил України 30 років життя. Був учасником багатьох миротворчих місій. З 2014 року виконував бойові завдання в зоні Антитерористичної операції та ООС на сході нашої країни. На своєму Мі-8 наганяв страх на окупантів.

За хоробрість та значний особистий внесок у справу захисту Батьківщини отримав чимало державних нагород, серед яких орден Данила Галицького (2016 р.) та орден Богдана Хмельницького III ступеня (2023 р.). Героїчний політ Віталія Некрасова був перерваний 9 липня. Льотчику було лише 47 років…

У нього залишилась сім’я та троє синів.

Народився Віталій Некрасов у Сумах 25 серпня 1976 року. Здобув освіту у Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Доблесно ніс службу.

Пекучий біль та незагойна рана

Сьогодні Вінницька громада проводжає у вічність двох Захисників: Володимира Павлюка та Олексія Венславовського.

Володимир Павлюк долучився до Збройних сил України у грудні 2023 року. Боронив Україну на Донецькому напрямку. Життя воїна обірвалося 6 липня під час зіткнення із ворогом поблизу міста Красногорівка Покровського району. Володимиру назавжди залишилося 51…

Олексій Венславовський став на захист Батьківщини торік. Служив у розвідувальному взводі 21-ї ОМБ. Загинув 9 травня у бою неподалік міста Лиман Краматорського району на Донеччині. Йому було 39 років…

Вінницька громада проводжала у вічність

Захисника Максима Мороза, який поліг на Донеччині.

Вінничанин добровільно вступив у лав Збройних сил України торік. Був офіцером однієї зі штурмових бригад. Загинув 8 липня під час виконання службового обов'язку поблизу села Костянтинівка Покровського району Донецької області.

Ще один Герой

Сергій Снітковський долучився до Збройних сил України минулоріч. Воював у складі 82-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Виконував зокрема військові завдання на Запорізькому напрямку, тримав оборону поблизу міста Вовчанськ Харківської області.

Був водієм бойової машини та механіком. Серце воїна зупинилося 4 липня, у перший день нетривалої відпустки у рідному місті. Йому було лише 37 років…

8 липня Вінницька громада проводжала у вічність оборонця України Олександра Денисова.

Захисника, який боронив Україну з самого початку повномасштабного вторгнення. Свою останню битву він прийняв під селищем Першотравневе Харківської області. Олександру навіки лишилося 36 років…

Олександр Денисов служив у Третій окремій танковій За­лізній бригаді. У 2022 році брав участь у боях на Київщині. Згодом служив у Харківській області.

Пройшов навчання на вій­ськового медика, також ходив у бойові виходи. Під час повернення з позиції Олександр загинув. Це сталося 1 липня 2024 року.

Бершадь знову у жалобі

На жаль, ще одна сумна звістка надійшла у нашу громаду. Під час виконання бойового завдання з відсічі збройної агресії російської федерації 13 липня загинув лейтенант поліції Олексій Войтенко поблизу н.п. Карлівка Покровського району Донецької обл.

Загинув наш воїн-захисник із с. Бирлівка — Владислав Бомбела, 1995 р.н.

Владислав, вірний військовій присязі, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, загинув в Донецькій області, отримавши поранення, несумісні з життям.

Редакція газети висловлює щирі співчуття рідним загиблих героїв... Вічна слава і вічна пам’ять...

Сторінку підготувала Людмила ПОЛІЩУК