Кабінет Міністрів готується ухвалити законопроект про підвищення ставок військового збору. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Парламентар відзначив, що основні зміни, які пропонуються: підвищення військового збору. Для фізичних осіб – до 5% від доходів. Для юридичних осіб (платників податку на прибуток підприємств та платників єдиного податку 3 та 4 групи) — 1% від доходу. Для ФОП на єдиному податку першої, другої, четвертої групи – 5%. Для ФОП на єдиному податку третьої групи – 1%.

Інші податки та збори: 5% військовий збір при купівлі банківських металів. 30% військовий збір на продаж ювелірних виробів. 15% військовий збір на купівлю нового авто (крім випадків забезпечення осіб з інвалідністю). 5% військовий збір під час продажу нерухомості (для фізосіб, які продали один об’єкт за рік). 5% військовий збір на послуги мобільного зв’язку.

Щомісячний авансовий внесок з податку на прибуток для продавців пального (у розмірі 0,5 мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, із розрахунку на 1 кубічний метр резервуарів для зберігання бензину та дизельного палива та скрапленого газу). Специфічна ставка акцизного податку на напої (0,1 євро за літр). Варто зазначити, що всі ці норми ще не ухвалені. При цьому наголошується, що весь цей комплекс методів допоможе залучити додаткові 140 мільярдів гривень до бюджету.