Наразі всі контролюючі структури району зробили з центру комплектації свою дійну корову.

Повноважень у Тульчинського центру комплектації більше, ніж у РВА. Мобілізовують всіх підряд, кривих та сліпих. Ігнорують, навіть висновки ВЛК. І будь-яка розмова про відстрочку чи непридатність можлива лише, коли дається хабар. Жителі району кажуть, що суми відкупних вже доходять до 10000 доларів.

При центрі комплектації, як повідомили громадяни, є так званий карцер, підвал у сусідньому приміщенні, де утримують та катують чоловіків, котрі намагаються сперечатися із представниками цієї озброєної жорстокої банди з необмеженими повноваженнями.

В кого хочуть забирають техніку, кому хочуть виписують штрафи. Нещодавно район сколихнула типова для ТЦК історія з мобілізацією 21-річного хлопця, який по-закону не підлягав відправленню до війська. Його побили, погрожували вбивством. Мовляв, ми тут все вирішуємо і твою долю також. Зрештою вигадали якусь версію із приписним, хоча військової служби молодий чоловік взагалі не проходив… Зараз серед людей шириться інформація, що цей хлопець десь взагалі зник після того, як його силоміць з погрозами мобілізували.

Поліція на вмовляння матері молодого чоловіка ніяк не зреагувала. Навіть заяви у неї не прийняла про незаконні дії військкомату. Вони всі між собою пов'язані. Навіть районний прокурор зараз відсторонений від виконання своїх обов'язків за вимагання хабара.

По селах вигрібають останніх чоловіків. За винятком багатих чи дітей та родичів впливових посадових осіб. Найстрашніше, що місцеві правоохоронні органи скорумповані і не реагують на зловживання ТЦК. Зараз проти Тульчинського районного центру комплектації та соціальної допомоги (особливо цинічно звучить ця частина назви установи) відкрито в результаті перевірок два кримінальних провадження та зареєстровані в ЄДР.

Але, як повідомляють, місцеві жителі, котрі мають свої джерела у структурі військкомату, ці справи за великі гроші намагаються закрити. А грошей у керівництва центру вже достатньо, щоб купити найпринциповіших перевіряючих з вищих інстанцій.

Сергій Бойчук