Олександр Острий з Вінниці. Хлопець навчався у Подільському науковому ліцеї. Олександр здобув максимальні бали з трьох предметів: української мови, математики та англійської мови.

“Коли я побачив свій результат після здачі, я дивився на ці числа і розумів, що це край, це вже верх, я думав, чи це мій результат, чи я це дійсно зробив”, — розповів Олександр Суспільному.

Вчителька української мови та літератури Наталя Ленартович розповіла, що Олександр — старанний та наполегливий учень.

“Дуже цілеспрямований, неординарний, він розкривався поступово з 8 класу. Зумів подолати стрес. Адже чотири предмети НМТ — це великий стрес. Зумів себе зібрати і отримати такі високі бали”, — сказала Наталя Ленартович.

Навчатися у Подільському науковому ліцеї Олександр почав з восьмого класу. Мати Наталя говорить, що пишається своїм сином,який завжди був цілеспрямованим та відповідальним. каже, навчання завжди йому давалося легко.

“Сашуня в нас чудовий син. Він доброзичливий, веселий, чуйний, завжди допомагає, підтримує нас. Ми його ніколи не сварили за оцінки, пояснювали, що на помилках навчаються. Це досвід, головне — зробити правильні висновки, ніколи не перевіряли оцінки. Він казав: “Це моє завдання. Я все виправлю”, — розповіла Наталя Остра.

Олександр зізнався, що університет, в якому здобуватиме вищу освіту, ще не обрав. Він розглядає українські заклади та бачить себе в ІТ-сфері.

Як бачите, і в українських школах, навіть під час цієї страшної  війни, спускаючись в укриття під час тривог, можна здобувати гідні знання.

Ці діти війни, які зараз живуть в Україні разом із батьками, справжні герої.

Підготував Андрій Власенко