Від війни на Сході і Півдні хижі звірі тікають на Поділля

В Україні нині йде тяжка оборонна війна проти двоногих звірів… На Сході і Півдні нашої держави гримлять артилерійські вибухи, постріли, розриваються міни.

Хижі звірі мігрують на землі Поділля, у наші ліси. Чотириногі вовки і лисиці додають нам негативу… Ми зобов’язані захищати не тільки рідну українську землю, але й її флору і фауну.

Вовків у рази стало більше! Хижаки з’їдають зайців, поросят у диких кабанів, косуль — їх уже майже не залишилось. Винищують швидконогу лань.

І що далі? Вовки переключаться на свійських тварин — телят, овечок, кіз і т.д. Чим далі — тим більше! Може, піде внучка до дідуся і бабусі через садок чи гайок і… Дитина може пропасти безвісти! Зараз дітей атакують навіть безпритульні бродячі пси.

А як дивиться на цю проблему місцева влада? Якщо у південних та східних регіонах України місцеві адміністрації за знищення лисиць і вовків виплачують мисливцям заохочувальні кошти і премії, то у Вінницькій та Хмельницькій областях у чиновників суворий наказ — категорично заборонено витягувати рушниці із сейфів, бо війна!

Залишки косуль ще тягнуться до людей, жителі села інколи рятують новонароджених дитинчат. Сподіваємось на допомогу газети у цій важливій справі захисту наших лісів та угідь.

З повагою до газети
і українського народу
Олександр Плачков,
с.Велика Русава, Тульчинська ТГ

Від редакції. Учені вважають, що вовки як санітари — корисні тварини, і їх не можна бездумно знищувати. Але війна Росії в Україні змусила вовків потягнутися на Захід. Сьогодні зграям потрібні нові території, вони перетинають кордони. Можновладці мають почути думки людей і прийняти обгрунтовані рішення щодо небезпечного збільшення популяції вовків на Поділлі.