Нагадуємо, що один з пацієнтів закладу Ігор Марчук оприлюднив інформацію та фотографії нерівноцінних умов лікування та проживання декількох категорій пацієнтів — для «бюджетників», ті, які лікуються за кошти місцевих бюджетів — діряві матраци та «суп-воду», переповнені палати та інші моменти. А тим, хто сам купує путівку — «ледь не царські апартаменти». Він звернувся з цього приводу до керівництва області та активістів. У свою чергу, лікарі тоді запевняли — жодного поділу на VIP-пацієнтів та іншу категорію у них не було та немає. А ситуація, що склалась, — результат недофінансування.

Чим закінчилась резонансна ситуація і чи закінчилась взагалі — ми спитали у героїв першої публікації.

– Після моїх звернень до керівників області та міста стосовно цієї ситуації мені відповів заступник голови Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк. Розглядали цю ситуацію й на профільній комісії ОДА. І згодом комісія виїхала до Хмільника, аби перевірити її на власні очі. Я теж був там присутній. Що можу сказати — дійсно, бачили й діряві матраци, і харчування для різних категорій пацієнтів, і так далі. Втім, зрозуміло, що коли цей лад тут не наводили багато років і взялись за нього лише зараз, за один день це все не виправиш, — пояснив Ігор Марчук. — Втім, за їхніми результатами, обіцяли поліпшити умови проживання пацієнтів і так далі. Так само стосовно харчування. Сподіваємось на краще.

Після виходу цієї публікації до редакції надійшло чимало звернень, зокрема від пацієнтів лікарні. Більшість з них запевняла — лікуванням та умовами проживання завжди були задоволені, тож з радістю їздять туди вже не один рік. Так само й пацієнти медичного закладу, із якими ми поспілкувались вже у Хмільнику, задоволені…

– Звісно, як у кожній структурі, у нас є певні недоліки. Але намагаємось їх виправити і зробити щось нове та краще. Бо ви ж добре розумієте, що якщо десятки років нічого не мінялось на краще, не було належного фінансування — це все не виправиш за одну добу. Не забуваймо, що в країні йде війна. Але, незважаючи на це все, ми працюємо, і найголовніша подяка для нас — пацієнти, які видужали і приїжджають до нас знову протягом десятків років. Не лише з України, — констатує й головний лікар Хмільницької обласної фізіотерапевтичної лікарні Олег Бабій. — Я вже повідомляв, що у нас триває ремонт корпусів та відділень. Один лікувальний корпус, де нині триває реконструкція, взагалі не ремонтували десятки років. У корпусі, де актова зала та їдальня, проблемний дах… Чистимо котельню, триває огляд тепломереж. Нині триває й косметична побілка стін. Плануємо її завершити до травня, коли буде наступний заїзд пацієнтів. Також плануємо закупити в цьому році нові матраци та ліжка. Стосовно харчування — я вже теж пояснював: усе згідно з нормами. Працюємо далі і виправляємо недоліки.