Дороги між селами придатні лише для їзди на військовій техніці. Але ж війна у нас на Сході країни, чому дороги розбомблені на Вінниччині? Хто має подбати про те, щоб наші європейські амбіції хоч якось відображалися на нашій культурі, відповідальності? Хто керує і де результат тяжкої праці чиновників, за яку вони собі виписують тисячі премій?

Чим займаються керівники Ямпільського району і чи їздять селами?

Думаю, що ні. Інакше їхні автівки щовечора потрібно було б ставити на ремонт. Люди добрі, не можна лише розробляти фінансові схеми, обдурювати державу та народ. Чи ви навмисно відрізаєте район від цивілізації, щоб ніхто не зміг приїхати з якоюсь перевіркою?

Уже двадцять років розвалюється покинутий Гонорівський цукровий завод. Сотні гектарів руїн в центрі села, суцільне страшне бездоріжжя, труба-монстр, з якої вже почали зрізати металеві обручі підтримки. А що буде, коли вона рухне на пригноблене село? Чия це зона відповідальності, шановні керівники області? Чи вам лише районне начальство потрібне для фальсифікації виборів і щоб регулярно конверти завозило? Депресія в суспільстві вже переходить в агресію. Хіба ви цього не помічаєте? Ви ж не сховаєтесь всі за кордоном. Робіть хоч щось для людей. Скільки можна гребти під себе? Хто наведе хоч якийсь лад на Гонорівському та десятках інших зруйнованих вашими попередниками заводів?

Такого гнітючого великоднього настрою у мене ще не було. Кожен раз заспокоював себе тим, що ну вже на цей рік щось почнуть робити. Але так нічого для людей і не робиться. Лише важкі фури олігархів пруть розбитими дорогами повз вимираючі села, з яких люди від безнадії порозбігались по світах. Яку ми будуємо країну, пани начальники?

Може, нам гордитися ось цими страшними руїнами цукрозаводу, магазинів, дитячого садка, лікарні, будинку побуту? Можливо, ми здивуємо європейців нашими якісними дорогами, заможним життям людей, соціальною справедливістю? Владо, на якому ти світі? Чим перед тобою завинив роботящий законослухняний народ, який ти знищуєш щодня?

Головний редактор газети «33-й канал»