На Великдень до церкви з найріднішими — братиками, татом і мамою – Ярик вперше пішов освячувати свою пасочку, яку мама для нього прикрасила символічним курчатком. А випікати здобу допомагали старші братики.

Закохане подружжя дуже мріяло про народження дівчинки. Ще коли очікували першу дитину, то сподівалися, що народиться Іванка, бо пологи припадали на свято Івана Купала. Однак народився Іванко, якому вже 14 років. Через 4 роки Залепи знову чекали на поповнення у своїй сім’ї. Коли медики повідомили, що у Тані народилися хлопчики-близнята, то вона – у сльози. Пройшли роки, двійко хлопчиків, Дениско та Владик, підросли. Подружжя не полишало надію народити дівчинку. Натомість збагатилася щаслива родина 4-м хлопчиком – Яриком.

Нині родина Залепів дуже тішиться своїми синами, які допомагають татові і мамі в усій посильній роботі — по хаті, надворі та на городі. Не лінуються ні прибирати, ні мити посуд, ні готувати.

– У нас завжди в хаті прибрано – порядок і дисципліна, «залізні правила від мами», а тато у нас ніжний, — ділиться Тетяна. — Ми з дитинства наголошуємо, щоб братики жили мирно між собою, не сварилися. Молодші Дениско з Владиком більше помічники татові – і свинок з корівкою годують, і курям всиплять їсти, город сапають. До них Ярик біжить: «І я буду сяпати!» А Вані передався мій кулінарний талант. Любить готувати випічку. Його коронна страва – «шарлотка».

Хоча кухня — це мамине царство і вона тут найстарша, адже за фахом Тетяна кухар-кондитер, й для неї готувати — це насолода. До того ж вона дуже любить годувати дітей. Старається догодити кожному в його улюбленій страві. Наприклад, Ваня любить плов, Владик — налисники, Денис — запіканку і запечену рибу, Ярик — «білу кашу з бабкою», тобто рис з котлетою та будь-яку рибу. У будні для всіх обов’язкові супи, а у вихідні — борщ.

До Великодня родина напекла 12 запашних пасочок, які прикрасила квітами із солодкої мастики, для наймолодшого Ярика паска персональна – з курчатком. Здоби вистачило для себе, батьків та друзів, які кажуть, що Танині паски по-особливому смачні.

На освячення до церкви пішли Залепи всією великою родиною, одягнувши за давньою традицією українців світлий одяг — вишиванки. Опісля з усіма христосувалися, бажаючи у Великодні дні міцного здоров’я та довгих років життя.