Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2024 вперше пройшла на воді – річці Сені в Парижі. У параді довжиною 6 км взяли участь понад 10 тисяч спортсменів із 206 країн.

Тим часом, у центрі Вінниці підняли олімпійський прапор з нагоди відкриття Ігор у Парижі. Вінниччини на міжнародних змаганнях представлятиме два спортсмени.

Про це повідомляють у Вінницькій міській раді.

Церемонія підняття стягу відбулася на на майдані Незалежності. Почесну місію підняття Олімпійського прапору виконали: український велогонщик, срібний призер Олімпійських ігор у Сіднеї з велоспорту в командній гонці переслідування на чотири тисячі метрів, директор Вінницької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Сергій Чернявський та майстер спорту з самбо, директор МДЮСШ № 5 Євген Лигін, який нині служить у лавах Збройних Сил України.

«Сьогодні українські спортсмени нестимуть наш Державний прапор і нагадуватимуть усьому світу, що в нашій країні йде війна. Впевнені, що й серед вас є ті, хто здобуде для нашої країни золото, підніме наше національне знамено, на честь якого лунатиме Гімн України на Олімпійських іграх», – говорить голова комітету по фізичній культурі та спорту Сергій Краєвський.

На цьогорічних Іграх Україну представлять 140 спортсменів. Від Вінниці та області змагатимуться два спортсмени – веслувальник Дмитро Даниленко та Роман Кокошко, який змагається у штовханні ядра.